MÅLSÆTNING

15-09-2016

De danske atleter indfrier medaljemålsætning

Sent torsdag aften hentede Daniel Wagner Danmarks femte PL-medalje på fem dage ved at sprinte sig til sølv på 100 m i Rio. Dermed er den officielle danske målsætning nået, selvom der fortsat resterer to dage med danskere i konkurrence.

Daniel Wagner med sølvmedaljen på 100 m - foto Lars MøllerHver fjerde danske PL-deltager har efter otte konkurrencedage i Rio vundet en medalje. Samlet er det blevet til en guldmedalje i bordtennis, sølv i svømning, sølv og bronze i dressur og nu også en sølvmedalje i atletik. Dermed er den danske medaljetotal på fem fra de Paralympiske Lege i London tangeret, og Parasport Danmarks målsætning for Rio-legene er indfriet.

Det glæder den danske PL-chef de mission, Michael Møllgaard Nielsen, der især er imponeret over, at de største danske medaljefavoritter leverer varen i Rio.

- Det er et super stærkt hold, vi har sendt til Rio, og atleterne har virkelig præsteret flot indtil nu. At vi allerede har nået medaljemålsætningen er et resultat af, at vores største profiler har indfriet de forventninger, der var til dem, mens talenter som Stinna Tange Kaastrup også er braget ind på scenen, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Siden legene i 1988 har antallet af danske PL-medaljer været nedadgående, men den kurve er nu knækket i Rio. Og der er håb om endnu flere store danske resultater de næste par dage. Fredag skal alle danske dressurryttere ride om medaljer i kür, og lørdag gælder det Daniel Wagners længdespring.

- Det bliver meget spændende. Daniel fik her til aften understreget, at han er i sit livs form, og han er meget motiveret. Jeg glæder mig i hvert fald til at opleve ham igen på det olympiske stadion, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Daniel Wagner vandt sølv på 100 m distancen i tiden 12,32 sekunder ligesom briten Richard Whitehead. Sejren gik til australske Scott Reardon, der løb på 12,26 sekunder.