OVERBLIK

12-09-2016

Femte konkurrencedag: Svømmebronze

For anden dag i træk tog Danmark ædelt metal ved de Paralympiske Lege i Rio. Svømmeren Jonas Larsen vandt bronze 150 meter individuelt medley.

Jonas Larsen i vandet

SVØMNING

Svømmeren Jonas Larsen, Valby, vandt i dag den anden danske medalje ved de Paralympiske Lege i Rio. I 150 meter medley svømmede den 24-årige københavner sig til en bronzemedalje i tiden 2.33.67 i klasse SM4. New Zealandske Leslie Cameron vandt i den nye verdensrekordtid 2.23.12.

- Det er pisse fedt. Det er virkelig svært at beskrive, hvordan jeg har det lige nu. Det er fire års hårdt, hårdt arbejde, der lykkes i dag, siger Jonas Larsen.

I dagens anden svømmekonkurrence med dansk deltagelse, blev Lasse W. Andersen, Holbæk, nr. 4 i sit indledende heat i 100 meter butterfly i tiden 1.00.75. Det rakte desværre kun til en samlet 9. plads, og Lasse gik derfor ikke videre til finalen.

ATLETIK

Kørestolsraceren Ebbe Blichfeldt, Vejle, endte som nummer otte og sidst i sit indledende heat i 1500 m kørestolsrace i tiden 3:13.08, og kvalificerede sig ikke til finalen i morgen. Ebbe Blichfeldt kommer godt med fra start, men på sidste omgang trækker feltet fra.

- Jeg synes, at det gik bedre end i fredags. Helt på toppen er jeg ikke, men det er rart at det går den rigtige vej. At deltage ved PL har været en kæmpe oplevelse. Som sportsmand er det det største, man kan opnå inden for parasport. Så jeg er rigtig glad for at have været en del af holdet.

Program for tirsdag den 13. september

I morgen er der mulighed for endnu en dansk bordtennismedalje, når stortalentet Sophie Walløe spiller bronzekamp, men hold også øje med de to dressurryttere, der skal ride mesterskabsklasse i morgen. Annika Lykke Dalskov Risum har fire paralympiske medaljer under bæltet, og Susanne Sunesen vandt dobbelt sølv ved seneste VM. Der er igen svømning på programmet, og i atletik får den eneste danske atlet med et udviklingshandicap, Mohamed Hersi, sin paralympiske debut.