resultater

Danske medaljer ved de Paralympiske Lege

Danmark har stærke paralympiske traditioner, og vi har utallige gange stået øverst på sejsskamlen. Ingrid Lauridsen og Connie Hansen vandt henholdsvis otte og ni guldmedaljer i kørestolsrace op gennem 1980’erne og 1990’erne, hvilket gør dem til de to mest vindende danske paralympiske atleter nogensinde. Ud over de mange guldmedaljer kunne de to kørestolsatleter ligeledes hænge 10 sølv- og fire bronzemedaljer om halsen.

 

Connie Hansen

 

Også i svømning har Danmark gennem tiderne taget mange medaljer. John Petersson, Anders Christensen og Peter Lund Andersen vandt henholdsvis seks, fem og fire guldmedaljer i 1980’erne og 1990’erne. Især i 1988 i Seoul og i 1992 i Barcelona vandt de tre svømmere mange medaljer. John Petersson, der også gik under tilnavnet ’Piskeriset’, deltog i 1984 i New York ved sit første PL som 14-årig. Her vandt han to guldmedaljer.

 

I holdidrætter er især goalball en vindende disciplin for Danmark. I 1988 vandt det danske kvindelandshold i goalball PL-guld i Seoul. Den bedrift har de danske herrer overgået ved at vinde guld i både 2000 og 2004. Et generationsskifte på både dame- og herresiden betyder, at der desværre ikke er danske hold med i goalbalturneringen i Rio.  

 

I nyere tid er det bordtennis, ridning og atletik, der har domineret ved de Paralympiske Lege, og Danmark tog medaljer i alle tre idrætsgrene ved det seneste PL i London i 2012. De mest dominerende atleter i disse idrætter er bordtennisspiller Peter Rosenmeier, paradressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum, længdespringer og sprinter Daniel Wagner Jørgensen og kuglestøder Jackie Tony Christiansen. Sidstnævnte har dog indstillet karrieren i foråret 2016 efter en fantastisk karriere med adskillige EM-, VM- og PL-guldmedaljer.

 

Den Internationale Paralympiske Komité, IPC, har information om alle paralympiske deltagere, medaljer, resultater m.v. siden 1960.
Klik her for at komme til IPC's resultatdatabase. 

 

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram