PL_Hjemmeside_Ridning.jpg

Ridning

Annika Lykke Dalskov ved PL i 2012Pararidningen er internationalt organiseret i det internationale rideforbund FEI. Det har man også taget konsekvensen af i Danmark, hvor Dansk Ride Forbund og DHIF i 2011 indgik en samarbejdsaftale, som forpligter gensidigt på en række områder. Det sker ved at kombinere DHIF's specialviden inden for rekruttering og træning af personer med handicap med Dansk Ride Forbunds specialviden inden for ridesport. DM i paradressur er således integreret i DM i dressur. DHIF samarbejder med Team Danmark omkring pararidningen, idet den har et særligt internationalt resultatperspektiv, blandt andet i forhold til det kommende PL.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbund har i dag mere end 70 klubber med mere end 300 handicappede ryttere. I handicapridningen kan ryttere med vidt forskellige handicap deltage og konkurrere mod hinanden. De fysiske handicap gør det dog nødvendigt at tilpasse udstyret og længden af de programmer, der rides efter – men programmerne indeholder de samme elementer som i den almene ridning.

 

Pararytterne har lov til at bruge forskellige hjælpemidler for at kompensere for handicappet. Således rider nogle ryttere uden bøjler, fordi de ikke kan bruge benene. Til gengæld bruger de to piske. Hvilke hjælpemidler rytteren må bruge er afhængigt af, hvilken grad rytteren er m.m.

 

Rytterne er opdelt i fire grader efter funktionsbestemt handicap. De mest handicappede ryttere konkurrerer i grad I, og de mindst handicappede i grad IV. Grad I er dog igen opdelt i grad Ia og grad Ib, da der kan være stor forskel på graden af handicap blandt de sværest handicappede.

Der rides kun i dressur, hvor alle ryttere rider de samme faste programmer. Der er flere programmer i hver grad, og der er valgt de sværeste programmer i hver grad til dette PL.

 

Der konkurreres om tre mesterskaber: holdmesterskaber, individuelt mesterskab og kür. I holdmesterskabet er det de to dressurprogrammer; holdprogrammet og det individuelle mesterskabsprogram, som tæller, og det er det land, som får den højeste score, som vinder. Holdet består af fire ryttere, hvoraf der minimum skal være en grad I- eller II-rytter – og det er de tre bedste rytteres resultater, som tæller med i holdkonkurrencen. Det individuelle mesterskabsprogram er samtidig et program for sig, ligesom küren, hvor hver enkelt rytter har komponeret et program, der skal indeholde øvelser med den sværhedsgrad, de rider i. Dette program rides til selvvalgt musik, hvor det er vigtigt, at musikken passer til hestens bevægelser.

 

 

Facts


Medaljesæt: 11
Danske PL-medaljer i 2012: 2 bronze (begge til Annika Lykke Dalskov)
Handicapgrupper: Fysisk handicappede og synshandicappede
Discipliner: Dressur, individuelt (fem grader/klasser). Kür, individuelt (fem grader/klasser). Hold (sammentælling af individuelle placeringer blandt de tre bedste ryttere)
Antal deltagere ved PL 2016: 78


Venue: Paradressurkonkurrencerne afvikles på Olympic Equestrian Centre i Deodoro - læs mere ved at klikke her.

 

Se IPC's video om discipliner, regler, udstyr og klassifikation i ridning her:

 

Kontaktpersoner

 

Landstræner David Amager
E-mail: info@davidamager.dk
Tlf.: + 45 22 63 33 17

 

Elitechef i DHIF Michael Møllgaard Nielsen
E-mail: mmn@dhif.dk
Tlf. +45 20 82 02 69

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram