vinderen.jpg

NEDTÆLLING

30-05-2016

100 dage til de Paralympiske Lege i Rio: De danske atleter er godt på vej

Med præcis 100 dage til åbningsceremonien for Sydamerikas første Paralympiske Lege på Rios ikoniske fodboldstadion Maracana er den danske chef de mission optimistisk.

 

 

Det er mere end syv år siden, at Rio historisk blev valgt som arrangør af Sydamerikas første Paralympiske Lege, og lige siden har arrangørerne knoklet på og er stort set klar til at gøre disse første sydamerikanske lege til en enestående oplevelse. Med afviklingen af PL lige efter OL får Rio muligheden for at fortsætte sambatakterne og fejre en gigantisk sportsfestival, som sommeren over vil sætte sit tydlige aftryk på det sydamerikanske kontinent.

 

Også de danske atleter har knoklet på henover foråret med deltagelse i adskillige store internationale stævner, hvor der har været mulighed for at opbygge stævneerfaring, så atleterne står bedre rustet til en eventuel PL-deltagelse, måle sig med ens konkurrenter og skaffe paralympiske kvotepladser.

 

Verdensklasseatleterne leverer

Elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund og leder af det danske hold i Rio, Michael Møllgaard Nielsen, gør status og er optimistisk her godt tre måneder, før det går løs:

– Dagsformen er fin og lover godt for Rio. Det er positivt, at vore verdensklasseatleter ser rigtig godt ud. Daniel Wagner Jørgensen har netop generobret sin verdensrekord i længdespring med et spring på 6,67 m i Rio og henviste sin værste konkurrent, japaneren Atsushi Yamamoto, til andenpladsen. Peter Rosenmeier og Sophie Walløe, medaljevindere fra EM i parabordtennis i Vejle 2015 fortsætter også de fine takter, og 16-årige Sophie er tættere på de allerbedste end nogensinde tidligere. Ingen tvivl om at et langt træningsophold i Østrig med mulighed for at træne med nogle af de bedste kvindelige bordtennisspillere har gjort en forskel. Paradressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum og Aros a’ Fenris fik sat det meste af verdenseliten på plads i deres første større internationale stævne i Mannheim, Tyskland efter at have været væk i et år efter en knæoperation, og endelig forbedrede svømmer Jonas Larsen sin personlige rekord i sin favoritdisciplin 150 m medley, som blev vekslet til EM-sølv i Funchal på Madeira – det gør, at han lige nu er i top tre på verdensranglisten.

 

Ud over de etablerede navne er der også mange interessante nye navne, som elitechefen har store forventninger til:

– I slipstrømmen på vore allerbedste atleter ligger en lang række lovende atleter, hvor nogle vil opleve et PL for første gang – og også her er der sat flere personbedste, som samtidig har gjort udtagelsen af atleter i atletik og ridning meget tæt.

 

Mindre hold med stort potentiale

Det danske hold forventes at blive på 15-20 atleter – afhængigt af, hvor mange kvotepladser Danmark får tildelt i atletik. Det afgøres først sidst i juni måned. Holdet er dermed mindre end i 2012, hvor 28 atleter repræsenterede Danmark:

– Det danske hold bliver ikke helt så stort som i London, og det skyldes blandt andet, at det ikke lykkedes for vores kørestolsrugbylandshold at kvalificere sig. Men det vigtigste er ikke, nøjagtigt hvor stort det danske hold bliver. Det vigtigste er det danske holds resultatpotentiale, og her lover det godt lige nu, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Medaljemålsætning en måned før

Og det danske holds resultatpotentiale meldes ud søndag den 7. august – præcis en måned før åbningsceremonien i Rio. Det sker på et pressemøde i forbindelse med en træningssamling for de danske paradressurryttere på ridecentret Blue Hors i Randbøl ved Vejle, hvor der også vil være mulighed for at møde flere af de danske verdensklasseatleter, ligesom den danske fanebærer vil blive præsenteret.

 

Danmark til PL

Dansk Handicap Idræts-Forbund forventer at udtage i alt 15-20 atleter til de Paralympiske Lege i Rio, der afvikles fra 7. til 18. september. P.t. er otte danske atleter udtaget i idrætterne atletik (Daniel Wagner Jørgensen), bordtennis (Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe), ridning (Susanne Sunesen) og svømning (Jonas Larsen, Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen).

 

Forberedelserne kan følges via www.paralympic.dkwww.facebook.com/danmarktilpl og Instagram (@danmarktilpl). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. kan se atleternes egne opslag.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram