PL_Hjemmeside_Bordtennis.jpg

OVERBLIK

09-09-2016

Anden konkurrencedag: batmænd brillierer

Med tre danske sejre blev det en god dag for dansk bordtennis ved de Paralympiske Lege i Rio. Peter Rosenmeier, Aalborg, og Michal Jensen, Skovlunde, er begge videre fra deres indledende puljer.


  
Bordtennis
Efter nederlag i går skulle Michal Spicker Jensen, Skovlunde, vinde i dag for at gå videre fra det indledende gruppespil. Og her blev det efter en tæt og intens kamp til en 3-1 sejr over Danny Bobrov (Israel).
- Det føles fantastisk. Jeg er meget lettet. Det var mit mål at gå videre fra det indledende gruppespil, og det lykkedes. Nu glæder jeg mig enormt til at skulle spille igen i morgen, sagde en glad Michal Spicker Jensen efter kampen. 
 
Også Peter Rosenmeier, Aalborg, vandt sin anden gruppekamp, da Alberto Alcaraz (Spanien) blev besejret med sætcifrene 3-1. Peter Rosenmeier vandt første sæt med 11-2, men løb ind i problemer i andet sæt og tabte 9-11. Heldigvis lod Rosenmeier sig ikke ryste og vandt de næste to sæt. Hermed er han videre fra puljespillet efter sejre i begge gruppekampe.
Bordtennisturneringen er skruet sammen således at 10 spillere kvalificerer sig videre fra de indledende gruppespil. Her går de seks bedst placerede direkte i kvartfinalen, mens de fire resterende skal spille playoff mod hinanden.  
Det betyder at Michal Jensen skal i playoff for at nå kvarfinalen, mens Peter Rosenmeier som gruppevinder er direkte kvalificeret.
- Det er lækkert. Jeg holder min seedning hvilket betyder jeg sidder over en runde, så nu kan jeg komme hjem og restituere mens de andre skal kæmpe for at komme videre hen til mig. Jeg håber, at de første tre udover mig holder deres seedning, så vi kan få vores respektive pladser i kvartfinalen. Så må vi se hvem der kommer til at vinde på den anden side, siger Peter Rosenmeier.
 
Og så blev det tre på stribe ved bordtennisbordene i dag, da også Sophie Walløe, Søborg, vandt sin gruppekamp. Tyrkiske Umran Ertis blev besejret med 3-0.
- Det gik rigtig godt i dag. Jeg fik mit spil til at køre, og det kunne også ses på kampen, som jeg synes jeg styrede ret godt. Jeg er glad og lettet, da Umran Ertis er én af mine største konkurrenter.
I morgen venter den sidste svære puljekamp mod verdens nummer tre, den australske OL-spiller Melissa Tapper. En kamp Sophie Walløe skal vinde for at nå semifinalen:
- Det bliver min skæbnekamp, der afgør om jeg kommer videre. Men jeg tror på, at jeg har en chance, helt sikkert.
 
Svømning
Tre danskere var i vandet om formiddagen, men ingen formåede at kvalificere sig til en finale. Niels Korfitz Mortensen, Århus, var tættest på med en niendeplads i 100 meter butterfly i tiden 1.05.99 - kun 0.04 sekunder fra en finaleplads.
- Det var super fedt at komme i gang. Jeg er lidt skuffet over resultatet, men jeg er kun lige begyndt, og jeg skal nok komme igen, sagde Niels Korfitz Mortensen.
 
Amalie Vinther, Thisted, blev nummer 13, også i 100 meter butterfly, og Lasse Winther Andersen, Holbæk, blev nummer 16 i 50 meter fri.
 
Atletik
Ebbe Blichfeldt, Vejle, havde en dårlig dag på det olympiske stadion, hvor han endte sidst i sit indledende heat i 5000 meter kørestolsrace.
- Jeg ved ikke hvad der gik galt, men jeg kunne mærke med det samme at det var hårdt at følge med. Jeg skulle kæmpe for at holde på i de to første runder, og på et tidspunkt blev elastikken så lang, at den sprang.
Det brasilianske publikum viste ægte paralympisk ånd, og hyldede "den smukke taber" med bragende ovationer, da han kørte alene over målstregen efter sidste runde.
- Det var en fantastisk oplevelse. Jeg har aldrig oplevet et publikum som er med en person der er så langt bagud. Det gav motivationen til at køre løbet færdigt. Jeg bliver nødt til at tage det positive med fra det, og så giver jeg alt hvad jeg kan på søndag til 1500 meteren.
 


Program for lørdag den 10. september 2016


I morgen bliver en spændende dag i Rio. Danmarks største atletiknavn Daniel Wagner sprinter ind i legene, når han skal forsøge at kvalificere sig til finalen i 200 m, og kometen Christoffer Vienberg får sin paralympiske debut, når der løbes 1500 m. I bordtennisturneringen er begge herrer videre til knock-out runderne, mens Sophie Walløe med en sejr i sin sidste gruppekamp kan spille sig i en PL-semifinale. Og så skal den enlige danske skytte, Johnny Andersen, i aktion for første gang.
 
BORDTENNIS
Sophie Walløe, Søborg - 3. Indledende gruppekamp kl. 17.20
Michal S. Jensen, Skovlunde - playoff kl. 18.40 - kvartfinale kl. 22.30
Peter Rosenmeier, Aalborg - Kvartfinale kl. 22.30
 
SKYDNING
Johnny Andersen, Hårlev - R4 - 10 m stående kvalifikation kl. 17.15 - finale 19.45
 
ATLETIK
Daniel Wagner, Vejle - 200 m Indledende heats kl. 23.18
Christoffer Vienberg, Allerød - 1500 m finale (direkte) kl. 00.19
 
Det fulde program for PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på http://2016.paralympic.dk/program

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram