PL_Hjemmeside_Ridning.jpg

RIDNING

16-09-2016

Anden PL-bronze til Stinna og Smarties

Fredag skulle Stinna Tange Kaastrup og Smarties ride om medaljer i kür-finalen, og efter makkerparret tog bronze i det individuelle program onsdag, var forventningerne høje. Den 22-årige fynbo og Smarties skuffede ikke, og med en overbevisende præstation sikrede de sig endnu en flot bronzemedalje i Rio. De øvrige danske ryttere endte lige uden for podiepladserne.Stinna Tange Kaastrup og Smarties vinder bronze i kür - foto Lars Møller

 

I 2012 kom Stinna Tange Kaastrup ikke med til PL i London, fordi hendes hest Snøvs mistede livet. Men fynboen lod sig ikke slå ud, og i år var hun klar til Rio med Smarties. Og kemien mellem Stinna og Smarties kan man ikke stille spørgsmålstegn ved. Det viste de onsdag, hvor de sikrede sig bronzen i det individuelle program, og fredag gentog de så bedriften, da de med en kür til 74,750 % tog endnu en bronzemedalje.

 

- Jeg har det helt fantastisk. Det var en festdag derinde i dag. Der var nogle kæmpefejl, og jeg improviserer. Det viser også hvor langt, Smarties og jeg er nået nu. Vi har så meget partnerskab nu, at vi virkelig kan freestyle derinde. Jeg er virkelig stolt af ham, og glad for at vi kunne få endnu en fed dans sammen her i Brasilien, siger Stinna Tange Kaastrup.

 

Guldet gik til britiske Lee Pearson og Zion med 77,400 %, mens østrigske Pepo Puch og Fontainenoir fik sølv med 76,750 %.

 

4. og 5. plads i grad III

Desværre lykkedes det ikke grad III-rytterne at ride endnu en PL-medalje hjem til Danmark.  Den danske fanebærer og tidligere firedobbelt PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov Risum og Aros A Fenris var dog i rigtig god form til küren, og med et flot program til 73,050 % sluttede den danske ekvipage lige uden for medaljerækken med en 4. plads (kun 0,6 % fra bronzen).

 

- Jeg er simpelthen så glad og tilfreds med den præstation, vi har lavet i dag. Jeg synes, Aros var super dygtig derinde, og vi lavede ingen fejl. Det hele flød, og musikken passede perfekt. Jeg er bare superglad over at slutte dette PL af på den her måde med en rigtig rigtig god ridetur, sagde Annika.

 

Susanne Jensby Sunesen og Que Faire, der tirsdag sikrede sig en sølvmedalje i den individuelle test, var desværre ikke helt så overlegne i dag, og med et kür-program til 72,600 % blev det til en 5. plads i klassen.

- Vi havde en fin tur, men hesten er ikke helt med mig, som den var den første dag, da jeg vandt sølvmedaljen. Desværre får vi lidt fejl, og det trækker dommerne hårdt ned på i dag, fortalte Susanne.

Guldet gik til hollandske Sanne Voets på Demantur med 73,850 %, mens Ann Cathrin Lübbe fra Norge på Donatello fik sølv med 73,800 %, og Louise Etzner Jakobsson og Zernard tog bronze med 73,650 %.

 

5. plads i grad II

Caroline Cecilie Nielsen  og Leon skulle som sidste danske ekvipage ride deres kürfinale i Rio i grad II. Caroline og Leon var klar på opgaven, og med en 10. plads i team testen og en 6. plads i den individuelle test blev det til et avancement til en 5. plads i küren efter en fin præstation til 72,750 %.

 

- Det føles rigtig godt. Jeg har virkelig redet røven ud af bukserne og gjort alt, hvad der stod i min magt. Jeg har været oppe i mod et stærkt felt, og jeg havde håbet på en top fem, og så lykkedes det - jeg er rigtig rigtig glad. Især fordi det var nogle stærke ekvipager, jeg var oppe imod, sagde Caroline efter ridtet.

 

Guldet gik til Natasha Baker fra Storbritannien på Cabral med 77,850 %, mens hollandske Rixt van der Horst på Caraat fik sølv med 76,250 %, og Steffen Ziebig fra Tyskland på Feel Good fik bronze med 74,350 %.

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram