PL_Hjemmeside_Atletik.jpg

MEDALJEMÅLSÆTNING

07-08-2016

Danmark klar med medaljemålsætning for de Paralympiske Lege

15 danske atleter tager om få uger til Rio og overtager de olympiske arenaer, når de Paralympiske Lege skydes i gang den 7. september. Holdets ambition er at rejse retur med fem medaljer.

Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) kunne i dag på et pressemøde på ridecentret Blue Hors præsentere medaljemålsætningen og det danske hold, der skal forsvare de danske farver ved PL i Rio.

 

De 15 atleter, der tæller fire debutanter, udgør den mindste danske PL-trup i nyere tid. Alligevel er målsætningen at tangere antallet af danske medaljer fra London 2012, hvor 28 atleter hentede fem medaljer med hjem til Danmark. Det ambitiøse mål begrunder elitechef Michael Møllgaard Nielsen fra DHIF med holdets høje sportslige niveau.

 

- Alle på nær én af vores atleter har tidligere taget internationale medaljer, og alene i år har de danske svømmere og atletikudøvere tilsammen vundet 13 EM-medaljer. Der er masser af potentiale i det her hold, og jeg er helt sikker på, at der venter mange store danske PL-øjeblikke til september, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er chef de mission for den danske delegation.

 

DHIF’s medaljemålsætning er lavet i samarbejde med landstrænerne i de fem sportsgrene, der har dansk deltagelse i Rio.

De danske PL-deltagere kan under legene i Rio følges på DR.  

 

Skadet hest forhindrer PL-deltagelse

Den danske trup er i sidste øjeblik blevet ramt af et afbud, da paradressurrytter Line Kongensgaards hest ’Laponio’ er blevet skadet i forbindelse med forberedelserne. Afbuddet betyder, at Danmark sender 15 atleter til Rio fremfor de forventede 16.

 

 

Danmark til PL

De Paralympiske Lege i Rio afvikles fra 7. til 18. september. I alt er 15 danske atleter udtaget i idrætterne atletik (Ronni Jensen, Daniel Wagner Jørgensen, Kristel Høj Walther og Christoffer Vienberg), bordtennis (Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe), ridning (Susanne Sunesen, Annika Lykke Dalskov Risum, Caroline Cecilie Nielsen og Stinna Tange Kaastrup), skydning (Johnny Andersen) og svømning (Jonas Larsen, Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen).

 

Læs mere om de udtagne atleter på http://2016.paralympic.dk/atleter 

 

Forberedelserne kan følges på

 

Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram