PL_Hjemmeside_Atletik.jpg

POLITIK

07-08-2016

DHIF bakker op om totaludelukkelse af Rusland fra PL i Rio

Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) har besluttet, at ingen russiske atleter får lov til at stille op ved de Paralympiske Lege i Rio. Dansk Handicap Idræts-Forbund, der varetager Danmarks deltagelse i PL, hilser beslutningen velkommen.

 

På et pressemøde i Rio har IPC søndag meddelt, at Ruslands medlemskab er suspenderet med øjeblikkelig virkning, og at alle russiske para-atleter som konsekvens deraf udelukkes fra de Paralympiske Lege i Rio. Afgørelsen er en konsekvens af Richard McLarens rapport om omfattende og systematisk snyd med doping i Rusland samt IPC’s egne opfølgende undersøgelser.

 

DHIF-formand Karl Vilhelm Nielsen bakker op om beslutningen.

 

- Det er den rigtige beslutning og et meget klart signal om, at der ikke er plads til snydere i den paralympiske sportsbevægelse. Afsløringerne i McLaren-rapporten er rystende, og IPC har igennem de senest uger søgt yderligere beviser og oplysninger om sagen. Derfor er vi også helt trygge ved, at afgørelsen er truffet på et retmæssigt grundlag, siger Karl Vilhelm Nielsen.

 

Udelukkelsen får store sportslige konsekvenser, vurderer Danmarks PL-chef de mission Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund.

 

- Rusland er et af de største hold og har samtidig været med helt fremme i medaljestatistikkerne ved de seneste lege. Særligt i sportsgrene som atletik og svømning vil udelukkelsen kunne mærkes, og det betyder også, at nogle af vores atleter vil opleve, at konkurrencen i toppen bliver lidt smallere, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Ruslands paralympiske komité har nu 21 dage til at appellere afgørelsen. Først når der er taget stilling til en eventuel russisk appel, vil IPC træffe en afgørelse om, hvad der skal ske med de 267 russiske kvotepladser til PL i Rio.

 

Link til IPC’s pressemeddelelse:

https://www.paralympic.org/news/ipc-suspends-russian-paralympic-committee-immediate-effect

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram