ATLETIK

19-07-2016

Diskoskaster Ronni Jensen udtaget til de Paralympiske Lege

Den Internationale Paralympiske Komité har tildelt Danmark en ekstra kvoteplads i atletik. Den går til diskoskaster Ronni Jensen (Viby J), der i juni vandt en sølvmedalje ved EM i para-atletik.

 

Ronni Jensen kan alligevel se frem til karrierens anden PL-deltagelse. Diskoskasteren måtte i første omgang se sig forbigået, da Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) skulle fordele de tre danske kvotepladser i para-atletik. Men efter aftale med elitechef Michael Møllgaard Nielsen har den rutinerede kaster fortsat sin træning, og det viser sig altså nu som en rigtig god idé. Danmark har nemlig fået en fjerde kvoteplads, og DHIF har udtaget Ronni Jensen.

 

- Det er den fedeste besked at få. Det er en ubeskriveligt stor oplevelse at repræsentere Danmark til PL. Det bliver ikke større. Den sidste måned har været en rutsjebanetur, og det var hårdt, da jeg fik at vide, at der ikke blev en plads til mig på holdet. Men jeg besluttede mig for at fastholde motivationen og klø på med træningen også for at være en god holdkammerat for Kristel (Høj Walther, PL-udtaget diskoskaster, red.), og det er jeg selvfølgelig bare endnu mere glad for nu, siger Ronni Jensen.

 

Elitechef i DHIF og Danmarks chef de mission Michael Møllgaard Nielsen glæder sig over, at det er blevet muligt at indlemme Ronni Jensen i den danske PL-trup.

 

- Ronni har fortjent en plads på holdet, og der er ingen tvivl om, at han kan gøre sig gældende ved PL. Samtidig er han med sin erfaring en god type at have med for de mange unge atleter, der kan støtte sig til ham, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Ronni Jensen fik debut ved De Paralympiske Lege i London 2012, hvor han kastede sig til en 10. plads. Det resultat vil den nylige EM-sølvvinder forbedre i Rio.

 

- Jeg går efter en plads i finalen og en placering blandt de bedste otte. Og så må vi se, hvor langt det rækker på dagen, siger han.

 

Foruden Ronni Jensen er diskoskaster Kristel Høj Walther, længdespringer og sprinter Daniel Wagner Jørgensen og mellemdistanceløber Christoffer Vienberg udtaget til at repræsentere Danmark i atletik ved de Paralympiske Lege.

 

 

FAKTA OM RONNI JENSEN

Alder: 35 år

Handicap: Cerebral Parese

Disciplin: Diskoskast

Klub: Aarhus 1900

By: Viby J

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram