resultater

UDTAGELSE

06-06-2016

Fem danske atleter udtaget til de Paralympiske Lege i Rio

De fire paradressurryttere Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup), Caroline Cecilie Nielsen (København Ø), Line Kongensgaard (Arden) og Stinna Tange Kaastrup (Odense) samt skytten Johnny Andersen (Hårlev) skal repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Rio til september.

 


Landstræner i paradressur David Amager har nu sat navn på de fire sidste danske ekvipager, der sammen med allerede udtagne Susanne Sunesen skal repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Rio fra den 7.-18. september.

 

- Vi er sammen med England og Holland de eneste lande, som er tildelt de maksimale fem kvotepladser til PL i Rio, fordi vi har en række ryttere, der kan præstere på højt internationalt niveau, og derfor har det ikke været en let opgave at få sat navn på de fire ryttere, fortæller David Amager.

 

Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup), Caroline Cecilie Nielsen (København Ø), Line Kongensgaard (Arden) og Stinna Tange Kaastrup (Odense) fik den glædelige nyhed personligt overrakt af landstræneren, medens Camilla Christensen (Vissenbjerg) har fået den utaknemmelige tjans at skulle holde sig klar, hvis der skulle falde et afbud.

 

Caroline Cecilie Nielsen og Annika Lykke Dalskov Risum har begge deltaget ved de to seneste Paralympiske Lege i henholdsvis 2008 i Hongkong og 2012 i London, og begge ryttere har prøvet at indtage en paralympisk podieplads. Caroline i 2008 og Annika i både 2008 og 2012 – og i 2012 i London tog Annika ovenikøbet medaljer i individuelt og kür. Line Kongensgaard og Stinna Tange Kaastrup, paralympiske debutanter, har også begge testet podiepladser, senest ved EM i paradressur på hjemmebane i 2013 i Herning.

 

- 2016 kunne godt blive vores år. Vi står med et stærkt landshold og en række ryttere som kommer med dedikation og engagement. Jeg har en god fornemmelse omkring de ryttere, som jeg har udtaget, men er ganske udmærket klar over, at de ryttere ,som vi skal op imod til PL i Rio, også kommer superforberedt. Kan vi skærpe os yderligere frem mod afrejsen i starten af september, så tror jeg godt, at det kunne blive vores år, lyder vurderingen fra landstræneren.

 

Vejen til Rio går i øvrigt igennem Broholm Slotspark ved Gudme, hvor de bedste danske dressur- og paradressurryttere kæmper om DM-medaljer i dagene 16.-19. juni.

 

Dansk skytte udtaget

Landstræner i skydning, Steen Hansen, har ligeledes udtaget den danske skytte, der skal til Rio. Johnny Andersen, Næstved Skytteforening, skal repræsentere Danmark for 4. gang ved de Paralympiske Lege. Johnny optjente selv Danmarks enlige kvoteplads i forbindelse med VM 2014, hvor han opnåede en 5. plads i 10 meter liggende. Johnnys bedste PL-resultat er en bronzemedalje ved PL 2004 i Athen.

 

Johnny deltager i 10 meter liggende og 10 meter stående. Og de største forventninger knytter sig til den liggende disciplin.

- Hvis Johnny rammer dagen, så kan han skyde sig i finalen på 10 meter liggende, fortæller Steen Hansen, landstræner.

- I en finale kan alt ske i skydning, og her kan Johnnys store internationale erfaring komme ham til gavn.

 

 

FAKTA OM DE UDTAGNE

 

Annika Lykke Dalskov Risum, paradressur

Alder: 37 år

Handicap: Tetraplegi (lammelser pga. rygmarvsskade)

Klub: Dalumgård Rideklub

By: Otterup

Hest: Aros a Fenris

 

Caroline Cecilie Nielsen, paradressur

Alder: 26 år

Handicap: Halvsidig spastisk lammelse (CP)

Klub: Høsterkøb Rideklub

By: København Ø

Hest: Leon

 

Line Kongensgaard, paradressur

Alder: 24 år

Handicap: Nerveskade i højre arm

Klub: Arden Sportsrideklub

By: Arden

Hest: Laponio

 

Stinna Tange Kaastrup, paradressur

Alder: 21 år

Handicap: Født uden ben

Klub: Broholm Rideklub

By: Odense

Hest: Horsebo Smarties

 

Johnny Andersen, skydning

Alder: 55 år

Handicap: Tetraplegi (lammelser pga. rygmarvsskade)

Klub: Næstved Skytteforening

By: Hårlev (4652)

 

Danmark til PL

Dansk Handicap Idræts-Forbund forventer at udtage i alt 15-20 atleter til de Paralympiske Lege i Rio, der afvikles fra 7. til 18. september. Med de seneste udtagelser er 13 danske atleter udtaget i idrætterne atletik (Daniel Wagner Jørgensen), bordtennis (Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe), ridning (Susanne Sunesen, Annika Lykke Dalskov Risum, Caroline Cecilie Nielsen, Line Kongensgaard og Stinna Tange Kaastrup), skydning (Johnny Andersen) og svømning (Jonas Larsen, Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen).

 

Forberedelserne kan følges på Facebook (Danmark til PL) og Instagram (@danmarktilpl). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. kan se atleternes egne opslag.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram