PL_Hjemmeside_Bordtennis.jpg

OVERBLIK

11-09-2016

Fjerde konkurrencedag: Dansk guld!

Danmark vandt søndag den første medalje de Paralympiske Lege i Rio - og den var af guld! Peter Rosenmeier vandt singlefinalen i bordtennis over ærkerivalen Valera med 3-2 i en intens og tæt kamp. Også fine danske præstationer i ridning og atletik.

 


BORDTENNIS
Fire gange har Peter Rosenmeier, Aalborg, repræsenteret Danmark ved de Paralympiske Lege, og fire gange har han hentet metal. Det er det imponerende facit for aalborgenseren, der søndag aften i Rio gentog bedriften fra Beijing i 2008 og vandt guld til Danmark.


I finalen stod Rosenmeier overfor rivalen Alvaro Valera fra Spanien. Den spanske verdensetter havde overtaget i kampens start og var foran både 1-0 og 2-1 i sæt, inden Rosenmeier fik vendt kampen der endte med sætcifrene 3-2 (11-5, 10-12, 11-6, 9-11, 6-11).
- Det var jo en vild kamp. Det er de helt små detaljer, der bliver afgørende. Jeg må virkelig kæmpe for det, og flere gange undervejs tror jeg, at slaget er tabt. Så kommer jeg i femte sæt og kan mærke, at han bliver rystet og begynder at lave fejl, siger Peter Rosenmeier, der nød højlydt opbakning fra godt 100 danskere.
Peter Rosenmeier, Aalborg - Alvaro Valera (Spanien)
 
Unge Sophie Walløe, Søborg, har imponeret stort i sin paralympiske debut, og spillede i dag semifinale mod verdensetteren Qian Yang. Her tabte danskeren 3-0 (11-8, 11-8, 11-9), i en velspillet kamp der var tættere end sætcifrerne antyder. I Sophies bronzekamp på tirsdag møder hun brasilianske Bruna Costa Alexandre, så der må forventes en eksplosiv stemning hallen.    
- Jeg er ærgerlig over ikke at kunne presse Yang mere. Hvis jeg havde kunne tage et sæt og gøre hende mere nervøs, end hun var i starten, havde det måske været en anden kamp. Men jeg er også rigtig tilfreds med min egen præstation og indsats. Nu glæder jeg mig rigtig meget til at spille bronzekampen med den stemning, der er i hallen.
 
ATLETIK

Kristel Høj Walther, diskos ved PL i Rio - foto Lars Møller
På det Olympiske Stadion blev Daniel Wagner, Vejle, nummer fem i 200 meter finalen (klasse T42), og satte ny personlig rekord med tiden 25,20 sek. 
- Jeg havde håbet, at komme under 25 sekunder, men det var et godt løb for mig. Jeg kom rigtig godt ud af svinget, men de sidste 30 meter på langsiden, der kunne jeg mærke at jeg ramte muren. Men jeg har fokuseret rigtig meget på 100 meter og længdespring, så det er positivt for mig, at jeg var så hurtig på de første 100 meter, hvor jeg har den anden hurtigste tid i år. 
Konkurrencen blev vundet af en 40-årige legende, britiske Richard Whitehead, i tiden 23,03, mens det sydafrikanske fænomen, den kun 14-årige Ntando Mahlangi, tog sølv i 23,77.
- Han er vild. Han har en god fremtid for sig, hvis han bliver ved med at træne. Det minder lidt om mig selv, da jeg startede, siger Daniel Wagner.
 
Også diskoskasteren Kristel Walther, Lystrup, var i aktion på det olympiske stadion. Her blev det til en 9. plads til PL-debutanten, med et kast på 25,15 meter. Vinder blev kinesiske Juan Yao, der satte ny verdensrekord med imponerende 44,53 meter.
 
RIDNING
Tre af de fire danske dressurryttere var i aktion i dag på Olympic Equestrian Centre i Rio, hvor de red "team test", som er første del af holdprogrammet. Og alle danskerne kom godt i gang med fine resultater.
 
Den danske fanebærer og firedobbelte PL-medaljevinder Annika Lykke Dalskov Risum, Otterup, var første dansker i aktion. Hun leverede en overbevisende præstation i teamtesten til 70,132 %.
- Jeg er bare så glad og lettet. Han (Aros A Fenris, red.) gjorde det fantastisk, og jeg nød virkelig vores tur i dag. Samtidig er det bare helt vildt skønt at have første ridt overstået. Nu er vi i gang, siger Annika Lykke Dalskov Risum.
 
Susanne Jensby Sunesen, Thisted, og Que Faire fulgte trop med 70,158 %. Det rakte til en tredjeplads på dagen i grad III, lige foran Annika Lykke Dalskov Risum.
- Jeg havde en rigtig god følelse i dag, og jeg er meget tilfreds vores præstation, selvom jeg godt kunne have tænkt mig, at scoren var endnu bedre. Jeg nyder virkelig at være her og at være en del af det her danske hold, siger Susanne Jensby Sunesen.
 
Dagens sidste dansker i aktion var Stinna Tange Kaastrup, Odense, på Smarties, der åbnede ballet i grad 1b. Ekvipagens PL-debut gav en flot score på 71,680 %, hvad der rakte til en fjerdeplads.
- Det var så dejligt at komme godt i gang. Jeg ville godt have haft lidt mere power på, men samlet set kan jeg kun være glad. Det var mit første ridt ved et PL, og nu er jeg klar til at bygge videre på den oplevelse, siger Stinna Tange Kaastrup.
 
SVØMNING
Både Amalie Vinther, Thisted, og Niels Korfitz Mortensen, Århus, svømmede 100 meter fri i dag, men ingen af dem kvalificerede sig til finalen. Men en 9. plads i tiden 1.11,90 var Amalie Vinther tættest på, mens Niels Korfitz Mortensen blev nummer 13 i tiden 1.02,96. 

 


 
Program for mandag den 12. september

Mandag bør man især holde øje med svømmeren Jonas Larsen i favoritdisciplinen 150 meter medley, hvor han har andenbedste kvalifikationstid i feltet. Også Lasse Andersen er i det paralympiske svømmebassin, mens kørestolsraceren Ebbe Blichfeldt skal revanchere sig på 1500 meter-distancen efter en skuffende præstation på 5000 meter forleden.
 
ATLETIK
Ebbe Blichfeldt, Vejle - 1500 m kørestolsrace, indledende - kl. 23.48
 
SVØMNING
Jonas Larsen, Valby - 150 m medley Indledende kl. 14.59 - finale kl. 22.50
Jonas Larsen, Valby - 50 m fri Indledende kl. 16.54 - finale kl. 01.28
Lasse W. Andersen, Holbæk - 100 m fly indledende kl. 15.44, finale kl. 23.36
 
Det fulde program for PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på http://2016.paralympic.dk/program

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram