vinderen.jpg

RIDNING

29-04-2016

Første danske paradressurrytter udtaget

Danmark har sikret sig fem kvotepladser i paradressur ved de Paralympiske Lege i Rio, og i dag satte Dansk Handicap Idræts-Forbund navn på den første af de fem, da Thisted-rytteren Susanne Sunesen blev udtaget.

 

Susanne Sunesen har de seneste år markeret sig på den internationale scene på imponerende vis med blandt andet to EM-sølvmedaljer i 2015 en VM-bronzemedalje i 2014. I PL-året 2016 har Susanne holdt det høje niveau med resultater helt i top ved internationale stævner i Holland og Doha, Qatar.

 

– Susanne har over en længere periode vist højt niveau og bevist, at hun hører til i top 3 i verden. Hun er yderst professionel i sit arbejde med hesten og viser et stort ansvar for sin opgave. Jeg tror på, at Susanne kan komme helt til tops i Rio, siger landstræner David Amager.

 

– Jeg er utrolig glad for at blive udtaget. De Paralympiske Lege er det største, og jeg vil gøre mit allerbedste, når jeg skal repræsentere Danmark Rio, lyder reaktionen fra en glad Susanne Sunesen, der debuterede i paralympisk sammenhæng ved legene i London i 2012.

 

Hun arbejder hver eneste dag på at optimere samarbejdet med hesten Thy’s Que Faire, og det er netop det grundige forarbejde, der skal kulminere i Rio om godt fire måneder:

 

– En stor del af præstationen ligger i hjemmearbejdet mellem hest og rytter.  Det er altafgørende at få hesten til at toppe til PL, og at jeg selv som rytter er 200 procent klar til opgaven. Det har vi fuldt fokus på, og derudover glæder jeg mig til at være en del af det danske paralympiske hold, såvel ridetruppen som på tværs af alle idrætter. Det er en kæmpe oplevelse og noget helt specielt at gå indmarch sammen med alle de andre i den danske trup.

 

Stort dansk potentiale

Elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund, Michael Møllgaard Nielsen, ser frem til at se de danske ryttere i aktion i Rio og finder det naturligt, at forbundet og landstræner David Amager nu udtager Susanne Sunesen som den første danske rytter:
– De danske paradressurryttere har en lang tradition for at blande sig i verdenstoppen ved de internationale mesterskaber og Paralympiske Lege. Susanne Sunesen er en stabil, stærk og målrettet rytter, som har et sportsligt potentiale til, at vi fortsat kan markere os blandt de allerbedste nationer i paradressur, og jeg glæder mig til at se hende i Rio.


Seks danske atleter udtaget

Det danske paralympiske hold tæller foruden Susanne Sunesen indtil videre også Jonas Larsen (parasvømning), Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe (parabordtennis) og Daniel Wagner Jørgensen (paraatletik). I alt forventes omkring 20 atleter at repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Rio.

 
Fakta om Susanne Sunesen

  • 39 år, gift og mor til en datter på seks år
  • Bosat i Thisted, hvor hun sammen med sin mand Helmer driver et stutteri med heste af racen Dansk Varmblod
  • Tilknyttet Hundborg/Midtthy Rideklub
  • Har redet siden hun var 6 år
  • Fik som 29-årig en 500 kilo tung halmballe ned over sig over pådrog sig lammelser i benene. Hun har genoptrænet en vis førlighed i benene og kan gå med krykker.
Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram