PL_Hjemmeside_Svømning.jpg

OVERBLIK

08-09-2016

Første konkurrencedag: Danmark godt fra land

Danmark kom godt fra land ved den første konkurrencedag ved de Paralympiske Lege i Rio. Femtepladser til diskoskasteren Ronni Jensen, Viby J, og svømmeren Amalie Vinter, Thisted.Amalie Vinther 400 m fri - foto Lars Møller

 
 
Atletik
Diskoskasteren Ronni Jensen, Viby J, kvalificerede sig til den direkte finale og endte på en samlet femteplads med et kast på 48.10 - én cm fra hans personlige rekord. Ronni Jensen, der blev efterudtaget til legene efter Ruslands udelukkelse, var meget tilfreds med sin præstation.
- Det var det største jeg har oplevet, og jeg er vanvittig tilfreds. Det var en virkelig stærk konkurrence og der blev sat ny verdensrekord. Det er nogle stærke gutter jeg ligger og slås med.
Ronni Jensens første konkurrencedag blev også hans sidste, og nu ser han frem til at støtte det danske hold fra lægterne.
- Nu skal jeg være den gode holdkammerat og støtte de andre. Og så skal jeg opleve Rio.
 
Svømning
To danske svømmere var i det paralympiske bassin i dag.
Amalie Vinter, Thisted, blev nummer fem i favoritdisciplinen 400 m fri i tiden 5:12.01. Det var en forbedring på næsten to sekunder i forhold til hendes tid i den indledende runde.
- Det var helt fantastisk at svømme en PL-finale, og jeg nød den gode stemning i hallen. Nu glæder jeg mig til at komme i vandet igen til de næste konkurrencer og vise, hvad jeg kan, sagde Amalie Vinter.
 
I tiden 3.00.41 blev Jonas Larsen, Valby, nummer syv i sit indledende heat i 200 m fri. Det var en forbedring af hans danske rekord med lige over to sekunder, men det rakte ikke til en finaleplads.
 
Bordtennis
Alle tre danskere spillede deres første singlekamp i gruppespillet i dag, hvor det blev til én sikker sejr og to nederlag. 
På bare 16 minutter vandt Peter Rosenmeier, Aalborg, med 3-0 i sæt over italienske Raimondo Alecci. 
De to andre danskere var på svære opgaver, da de begge mødte de forsvarende paralympiske mestre fra London 2012. Det blev til to forventede nederlag. Danmarks yngste, 16-årige Sophie Walløe, Søborg, tabte med 0-3 til polske Natalia Partyka, og veteranen Michal S. Jensen, Skovlunde, tabte med de samme sætcifre til thailandske Rungroj Thainiyom.
 
Peter Rosenmeier: 
- Første kamp er altid svær, så jeg er meget tilfreds med sejren. Jeg skulle lige i gang i første sæt, men fik så godt styr på ham og vinder sikkert, føler jeg. Det er en rigtig god følelse endelig at være i gang herovre.
 
Sophie Walløe:
- Jeg er glad for at være i gang og synes egentlig, at jeg spiller en godkendt kamp. Hun virkede lidt nervøs i starten, og det udnyttede jeg til at presse hende, men set over hele kampen var hun selvfølgelig bedre end mig. Realistisk set var det heller ikke i dag, jeg skulle vinde, så jeg er stadig optimist før de næste kampe.
 
Michal Spicker Jensen:
- Det er fedt at være i gang. Det er det, jeg har ventet på længe, og jeg har bare gået og trippet for at komme i gang. At det så ikke lige gik helt, som jeg havde drømt om, det er selvfølgelig ærgerligt. Men det må jeg så lave om på i morgen.


 
Program for fredag den 9. september (dansk tid)

 

 

ATLETIK
Ebbe Blichfeldt, Vejle - 5000 m kørestolsrace, indledende heat kl. 23.04
 
BORDTENNIS
Michal S. Jensen, Skovlunde - Indledende 2. gruppekamp kl. 16.00
Peter Rosenmeier, Aalborg - Indledende 2. gruppekamp kl. 23.40
Sophie Walløe, Søborg - Indledende 2. gruppekamp kl. 18.40
 
SVØMNING
Niels Mortensen - 100 m fly indledende kl. 16.19 - finale kl. 01.15
Amalie Vinther, Thisted - 100 m fly Indledende kl. 16.30 - finale kl. 01.22
Lasse W. Andersen, Holbæk - 50 m fri indledende kl. 15.04 - finale kl. 23.45
 
Det fulde program for PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes på http://2016.paralympic.dk/program


 
Foto
På Flicker er det muligt at finde et udvalg af pressefotograf Lars Møllers aktuelle PL-fotos, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug: www.flickr.com/photos/handicapidraet/
 
Danmark til PL
De Paralympiske Lege i Rio afvikles fra 7. til 18. september. I alt er 21 danske atleter udtaget i idrætterne atletik, bordtennis, cykling, ridning, skydning og svømning.
 
Legene kan følges på:
www.paralympic.dk
www.facebook.com/danmarktilpl
Instagram (@danmarktilpl)
Følg desuden #AllForRio på de sociale medier
 
Parasport Danmark står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 
 

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram