PL_Hjemmeside_Ridning.jpg

FANEBÆRER

07-08-2016

Fynsk rytter bliver dansk fanebærer ved de Paralympiske Lege i Rio

Paradressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum, Otterup, skal bære den danske fane ved indmarchen til PL i Rio.

 

 

Når det danske paralympiske hold om præcis en måned, den 7. september, træder ind på Estádio do Maracanã til åbningsceremonien ved PL i Rio, bliver det med paradressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum i front. Den 37-årige fynbo blev søndag præsenteret som dansk fanebærer på et pressemøde på ridecentret Blue Hors i Randbøl.

 

– At skulle til sit tredje PL er stort. At være udvalgt til at føre det danske hold ind på stadion er kæmpestort! At få lov at gå forrest for det danske PL-hold er der ikke mange mennesker, der får lov at opleve, så det er jeg meget beæret, stolt og ydmyg over, og jeg glæder mig så meget, siger Annika Lykke Dalskov Risum.

 

Chef de mission for den danske trup, Michael Møllgaard Nielsen, begrunder valget: – Både på og uden for ridestadion er Annika en fremragende repræsentant for parasporten i Danmark. Hun lever på alle måder op til billedet af en dansk fanebærer af samme støbning som Jackie Christiansen (2008) og Peter Rosenmeier (2012), siger han.

 

Store resultater på CV’et

Annika Lykke Dalskov Risum har deltaget ved de Paralympiske Lege i Beijing 2008 og London 2012 og har begge gange vist sig som Danmarks bedste dressurrytter. I alt er det blevet til tre bronzemedaljer og en sølvmedalje ved PL, og også i Rio stiller Annika op med et klart mål om at vinde medaljer til Danmark. Hun har også en enkelt VM-titel (fra 2007) og yderligere fem VM-medaljer på sit imponerende CV.

 

– For Annika er det afgørende, at hun har niveau til at være med helt fremme, og hun leverer varen hver gang, hun stiller til start, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Også uden for banen sætter den danske chef de mission stor pris på Annika:

– Annika er åben, positiv og bevidst om, at hun har et ansvar som rollemodel og inspiration for andre. Internt i DHIF oplever vi hende som dybt engageret, og jeg synes, hun er en meget værdig fanebærer for den danske delegation.

 

Privat er Annika gift med Martin og mor til sønnen Alexander. Hun er civilingeniør ved Nyborg Kommune.

 

 

Danmark til PL

De Paralympiske Lege i Rio afvikles fra 7. til 18. september. I alt er 15 danske atleter udtaget i idrætterne atletik, bordtennis, ridning, skydning og svømning.

De danske atleter kan også ses her: http://2016.paralympic.dk/atleter

Det danske konkurrenceprogram i Rio kan ses her: http://2016.paralympic.dk/program/

 

 

Forberedelserne og selve legene kan følges på

Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram