PL_Hjemmeside_Atletik.jpg

OL OG PL

14-06-2016

IOC og IPC indgår ny samarbejdsaftale frem til 2032

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) underskrev den 14. juni en såkaldt Memorandum of Understanding, der skitserer principperne for en ny, langsigtet samarbejdsaftale mellem de to organisationer.

 

 

Aftalen omhandler samarbejde mellem IOC og IPC med henblik på, at   

 

  • øge synligheden af ​​De Paralympiske Lege og styrke det paralympiske brand,
  • uddybe det eksisterende samarbejde, specielt vedrørende implementeringen af Olympisk Agenda 2020, den strategiske køreplan for fremtiden for den olympiske bevægelse,
  • sikre langsigtet økonomisk stabilitet og levedygtighed for IPC, De Paralympiske Lege og den paralympiske bevægelse.

 

 

Den nye aftale løber til 2032 og bygger videre på de nuværende partnerskabs- og samarbejdsaftaler, som blev indgået op til de Olympiske og Paralympiske Lege i London 2012.

– Denne aftale er en vigtig milepæl i implementeringen af ​​Olympisk Agenda 2020, siger IOC-præsident Thomas Bach og fortsætter:

– IOC og IPC deler samme mål om at gøre verden til et bedre sted gennem sport, og jeg ser frem til, at vores to organisationer arbejder tæt sammen for at opnå dette. IPC’s fokus på idræt for alle og på high level-performance vil gøre det muligt at nå ud til flere og flere mennesker rundt om i verden og at sikre organisationens succes på lang sigt.

IPC-præsident Sir Philip Craven supplerer:

– Det glæder mig, at IPC og IOC er blevet enige om principper og visioner bag en ny langsigtet aftale, som yderligere vil styrke og støtte den paralympiske bevægelse i de kommende år. IOC er IPC’s vigtigste strategiske partner, og vi er taknemmelige for præsident Bachs og hele den olympiske bevægelses fortsatte støtte. Vi vil nu arbejde sammen i de kommende uger og måneder om at færdiggøre den aftale, som vil gøre den paralympiske bevægelse endnu stærkere.

IOC og IPC skitserede for første gang principperne for et yderligere samarbejde i forbindelse med de Paralympiske Lege Sydney 2000.

 

Samme værtsby for OL og PL

Den 19. juni 2001 indgik de to organisationer en samarbejdsaftale for at beskytte organiseringen af ​​de Paralympiske Lege ud fra princippet ​​”ét bud, én by" – altså at et bud fra en værtsby på OL altid inkluderer et bud på PL. Således skulle de Paralympiske Lege fra 2008 altid ville finde sted kort tid efter de Olympiske Lege i de samme arenaer og faciliteter, og siden 2012 har værtsbyen været forpligtet til både at være vært for de Olympiske og de Paralympiske Lege.

Siden da blev indgået flere aftaler om at styrke forholdet mellem IOC og IPC. Som et resultat af samarbejdsaftalerne er IPC er repræsenteret i flere IOC-kommissioner og -udvalg, herunder IOC’s Athletes Commission, the Evaluation and Co-ordination Commissions of the Olympic and Paralympic Games, the Medical and Scientific Commission, the Women in Sport Commission, the Communications Commission and the Olympic Channel Commission. IPC President Sir Philip Craven er desuden formand for Olympic Education Commission.

 

 

Fakta om de Paralympiske Lege


De første Paralympiske Lege fandt sted i Rom, Italien i 1960 og havde deltagelse af 400 atleter fra 23 lande. Siden sommerlegene i Seoul i 1988 og vinterlegene i Albertville Winter i 1992, har de også fundet sted i de samme steder som de Olympiske Lege.

De Paralympiske Lege i London i 2012 tiltrak 4237 atleter fra 164 lande. Et rekordstort antal på 2,78 millioner billetter blev solgt, mens 3,8 mia. tv-seere så med fra hele verden.

De Paralympiske Lege 2016 i Rio afvikles fra 7.-18. september og har deltagelse af 4.350 atleter fra mere end 160 lande.

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram