PL_Hjemmeside_Svømning.jpg

MEDALJEBONUS

08-06-2016

Medaljebonus deler vandene

Team Danmark meldte den 26. maj ud i en pressemeddelelse, at OL- og PL-bonussen for Rio 2016 nu er fastsat. Det har skabt debat, da en PL-medalje kun udløser det halve af en OL-medalje.

Det fik den 1. juni DHIF’s bestyrelse – ved næstformand John Petersson – til at melde følgende ud på forbundets Facebook-sider www.facebook.com/handicapidraet og www.facebook.com/danmarktilpl:


Team Danmarks medaljebonus til OL og PL har i de seneste dage været debatteret i pressen og især på de sociale medier - jf. nedenstående pressemeddelelse, som Team Danmark udsendte i sidste uge. Vi har et rigtig godt samarbejde med Team Danmark, som støtter vores bedste atleter økonomisk og med ekspertbistand – et samarbejde, vi sætter stor pris på.


Frem mod de Paralympiske Lege i 2012 var vi i dialog omkring den medaljebonus, som for første gang blev tildelt paralympiske atleter i 2008. I 2012 blev beløbene hævet, og det så vi som et vigtigt skridt i den rigtige retning i forhold til anerkendelse af de paralympiske atleters præstationer.

Vi havde gerne indgået i en dialog om medaljebonussen ved legene i Rio også, da vores klare ambition er at skabe ligestilling på dette område, men anerkender, at det er en beslutning, som træffes af Team Danmarks bestyrelse.

 

John Petersson, næstformand i DHIF

 

Linket til Team Danmarks pressemeddelelse er: http://www.teamdanmark.dk/Presse/Nyhedsarkiv/2016/Maj/26-05-OL-bonus-fastsat.aspx

 

Elsass Fonden vil betale forskellen
Sagen fik Elsass Fonden, der arbejder for at forbedre mulighederne for mennesker med cerebral parese, til at træffe en beslutning om at ’fylde op’ til de atleter, der vinder medaljer ved PL, som finder sted i fortsættelse af de Olympiske Lege. 

 

- Vi vægter ganske enkelt OL og PL lige, og derfor gør vi det her. Når man som os følger handicapidrætten tæt - og her tænker jeg ikke kun på atleter med spastisk lammelse - kan man simpelthen ikke lade stå til, siger formand Nick Elsass.

 

I DHIF sætter man stor pris på Elsass Fondens initiativ, selv om det ikke ændrer på holdningen i forhold til Team Danmarks medaljebonus.

- Vi synes, det er et fantastisk initiativ, de har gjort. Det viser også, at de anerkender de præstationer og alt det, der ligger bag vores para-atleter, frem mod de Paralympiske Lege, siger John Petersson, der er næstformand i Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram