resultater

MEDALJEBONUS

OL- og PL-atleter hyldet med medaljebonus

Sommeren 2016 har været en historisk sportssommer for Danmark. Både PL- og OL-atleterne leverede en medaljeregn, der overgik alle forventninger. Onsdag aften fik Danmarks PL- og OL-medaljevindere overrakt Team Danmarks og Elsass Fondens medaljebonus.

 

Tre af de danske PL-medaljetagere - Jonas Larsen, Stinna Tange Kaastrup og Susanne Sunesen - med det synlige bevis på deres medaljebonus.Onsdag aften uddelte Team Danmark medaljebonus til de danske OL- og PL-atleter. I alt uddeler Team Danmark 2,57 mio. kroner til medaljevinderne fra Rio. Aldrig tidligere har det samlede beløb til medaljebonus været større, og selv om sommerens medaljehøst er en dyr omgang for Team Danmark, er det en stolt og glad formand for Team Danmark, der kan overrække en kontant belønning til atleterne.

- Atleterne kæmper stenhårdt i mange år for at kunne præstere til OL og PL, og de giver os alle sammen oplevelser, vi aldrig glemmer. Det har en stor værdi for et samfund som det danske, og derfor er jeg glad for, vi kan give denne økonomiske anerkendelse, når atleterne bringer medaljer hjem til Danmark, siger Frank Jensen.

 

Inden OL var DIF og Team Danmarks målsætning at vinde 10 medaljer, og til PL lød målsætningen på fem medaljer. Med 15 OL-medaljer og syv PL-medaljer blev begge målsætninger mere end opfyldt.

- At Danmark har vundet 15 OL-medaljer og syv PL-medaljer er et fuldstændig enestående resultat for dansk eliteidræt. Det viser, at dansk eliteidræt er i topform, og at mange atleter, forbund og landstrænere arbejder på højeste internationale niveau med deres talenter og eliteatleter. Det er virkelig imponerende taget i betragtning af, at konkurrenceniveauet konstant skærpes, siger Frank Jensen.
 
De unge høster medaljer
Både OL og PL viste, at der foregår et dygtigt talentarbejde i Danmark. Hele 13 af de danske OL-medaljevindere er 25 år eller yngre. I London var det tal bare to. Til PL tog Daniel Wagner Jørgensen, Jonas Larsen og Stinna Tange Kaastrup i alt fem af Danmarks syv PL-medaljer. Alle er under 25. Det viser, at talentarbejdet fungerer i dansk eliteidræt, mener Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

 - Det er altafgørende for dansk eliteidræts fremtid, at talentarbejdet fungerer. Resultaterne i Rio viser, at vi mange steder er på rette spor. Mange af medaljetagerne til OL og PL er i en alder, hvor de stadig kan udvikle sig yderligere i de kommende år. Det glæder vi os i Team Danmark til at understøtte i den kommende olympiade, siger Lone Hansen.

 

Fakta: OL-bonus

For guld uddeles 100.000 kr. Undtagen holdsport (håndbold), som modtager 750.000 kr. til deling. I alt uddeles 2.350.000 mio. kr. i OL-medaljebonus.

 

Guld – 100.000 kr.
Pernille Blume
Håndboldlandsholdet (holdsport, 750.000 kr.)
 
Sølv – 70.000 kr.
Mark. O. Madsen, brydning
Emma Aastrand Jørgensen, kajak
Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen, roning
Jacob Barsøe, Morten Jørgensen, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen, roning
Jacob Fuglsang, cykling
Sara Slott-Petersen, atletik
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juul, badminton
 
Bronze – 50.000 kr.
Anne-Marie Rindom, sejlsport
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, sejlsport
Casper Folsach, Rasmus Quaade, Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen og Frederik R. Madsen, banecykling
Lasse Norman Hansen, banecykling
Viktor Axelsen, badminton
Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume, svømning
 

Fakta: PL-bonus

I samarbejde med Elsass Fonden og Parasport Danmark uddeles samme beløb i medaljebonus til hhv. guld-, sølv- og bronzemedaljer som til OL-atleter. I alt uddeler Team Danmark 220.000 kr. i medaljebonus til PL-atleter.

 

Guld – 100.000 kr.
Peter Rosenmeier, bordtennis


Sølv – 70.0000 kr.
Susanne Sunesen, ridning
Daniel Wagner Jørgensen, atletik
 
Bronze – 50.000 kr
.
Stinna Tange Kaastrup, ridning
Daniel Wagner Jørgensen, atletik
Jonas Larsen, svømning
 
 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram