BORDTENNIS

11-09-2016

Peter Rosenmeier sikrer Danmark paralympisk guld i Rio

Bordtennisspiller Peter Rosenmeier vandt søndag aften guld til Danmark ved de Paralympiske Lege. I finalen besejrede han Spaniens Alvaro Valera i fem sæt.

Peter Rosenmeier jubler over PL-guldet

 

Fire gange har Peter Rosenmeier repræsenteret Danmark ved de Paralympiske Lege, og fire gange har han hentet metal. Det er det imponerende facit for aalborgenseren, der søndag aften i Rio gentog bedriften fra Beijing i 2008 og vandt guld til Danmark.
 
I finalen stod Rosenmeier overfor rivalen Alvaro Valera fra Spanien, der ved de seneste internationale mesterskaber har henvist danskeren til andenpladsen. Revanchen i Rio var derfor ekstra sød.
 - Jeg har det fantastisk. Det er sindssygt fedt. Det her glemmer jeg aldrig, siger Peter Rosenmeier.
 
Den spanske verdensetter havde overtaget i kampens start og var foran både 1-0 og 2-1 i sæt, inden Rosenmeier fik vendt kampen.
 - Det var jo en vild kamp. Det er de helt små detaljer, der bliver afgørende. Jeg må virkelig kæmpe for det, og flere gange undervejs tror jeg, at slaget er tabt. Så kommer jeg i femte sæt og kan mærke, at han bliver rystet og begynder at lave fejl, siger Peter Rosenmeier, der nød højlydt opbakning fra godt 100 danskere i hallen. Blandt dem var flere atleter og chef de mission Michael Møllgaard Nielsen, der glæder siger over, at Danmarks første PL-medalje er i hus.
 
- Peter er simpelthen utrolig. Han tør gå efter guldet, og han evner at stå for presset. Sikke en bedrift at vinde medaljer ved fire Paralympiske Lege i træk. Og sikke en måde at åbne Danmarks medaljekonto i Rio på, siger Michael Møllgaard Nielsen.
 
Peter Rosenmeier har nu to dages pause, inden han sammen med makkeren Michal Spicker Jensen tager fat på holdturneringen ved de Paralympiske Lege i Rio.

 

Rosenmeier med PL-guldmedaljen.


Fakta om Peter Rosenmeier


Alder: 32 år
Handicap: Medfødte arm- og bendefekter
By: Aalborg
Klub: IH Aalborg
 

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram