resultater

KAJAK

20-05-2016

PL-drømmen slukket i parakajak

Jonas El Awsy og Kasper Thomsen sluttede som henholdsvis nr. 22 og 23 af de 40 deltagere i klasse 3 ved VM i parakajak. Begge roere var dermed et godt stykke fra målet om at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Rio.

Jonas El Awsy

 

På trods af flot roning og fremgang i deres tider, var de danske pararoere ikke i stand til at følge med de bedste ved VM i Duisburg. Det danske landshold i parakajak havde som erklæret VM-målsætning at tage en af de to sidste europæiske kvotepladser til PL i Rio, men efter onsdagens semifinaler stod det klart, at det var en umulig mission. Både Jonas El Awsy og Kasper Thomsen måtte tage til takke med en plads i tordagens C-finale. Her blev de henholdsvis nr. 3 og 4.

 

- Vi gav alt, hvad vi havde i os, men det var ikke nok. Vi er skuffede lige nu, men konkurrencen er bare rigtig hård, og vores konkurrenter har forbedret sig markant i løbet af vinteren, lyder det fra danskerne.

 

DHIF's elitechef Michael Møllgaard Nielsen ærgrer sig over, at Danmark ikke bliver repræsenteret, når parakajak for debut ved de Paralympiske Lege til september.

 

- Vi havde håbet på mere, og jeg synes også, at holdet havde fortjent det. Både atleterne selv og mandskabet omkring dem har virkelig knoklet for, at det skulle lykkes, og alle  har troet på det til det sidste. Når skuffelsen har lagt sig, håber jeg, at de alle er klar til at give den en ny skalle, og så er jeg overbevist om, at vi er med næste gang, siger han.

 

Lone Bro Madsen, sportschef for landsholdet i parakajak, er trods VM-skuffelsen imponeret over, hvor langt Kasper Thomsen og Jonas El Awsy er nået på kort tid.

 

- Et år mere at arbejde med havde været super, men de er begge to blevet rigtig dygtige. Deres teknik er super, og deres starter sidder lige i øjet, siger hun.

 

Næste opgave for landsholdet er EM i Moskva i juni.

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram