PL_Hjemmeside_Ridning.jpg

RIDNING

13-09-2016

PL-sølv til paradressur-rytter Susanne Sunesen

Susanne Sunesen med sølvmedaljen i mesterskabsklassen - foto Lars Møller

Tirsdag stod den på individuel medaljekamp for grad III-rytterne, der skulle ride deres indviduelle test ved PL. 16 ryttere kæmpede om metallet, og til slut stod det klart, at danske Susanne Sunesen kunne modtage PL-sølvet, mens vores anden danske grad III-rytter Annika Lykke Dalskov Risum blev nr. 4. Onsdag skal Stinna Tange Kaastrup ride om medaljer i grad IB, mens vores sidste rytter, Caroline Cecilie Nielsen, skal ride sin individuelle test torsdag. Den individuelle test er også anden og sidste del af holdkonkurrencen, hvor Danmark ligger på en foreløbig 5. plads.

 

Sunesen sikrer sig en flot sølvmedalje

Fra kl. 19 (dansk tid) dannede Olympic Equestrian Centre i Rio rammen for den første individuelle medaljekamp i paradressur. Det var grad III-rytternes individuelle test, der skulle rides, og 16 ryttere og deres heste skulle kæmpe om første medaljesæt i paradressuren. Danmark er repræsenteret af to grad III-ryttere ved PL, og stærkeste danske indv. program til 72,171 % blev leveret af Susanne Jensby Sunesen og Que Faire. Resultatet var også klassens næstbedste, og dermed var første danske medalje i paradressur en realitet.

 

- Jeg er virkelig glad og lettet. Jeg fik det bare til at fungere inde på banen i dag, og at det så resulterer i en sølvmedalje, det er bare super dejligt. Og selvfølgelig skal jeg sove med medaljen – det skal man da, fortalte en glad medaljetager.

 

Anden danske grad III-ekvipage, den danske fanebærer og firedobbelt PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov Risum og Aros A Fenris, leverede også en flot præstation, og med 70,122 % lå hun faktisk til en bronzemedalje frem til sidste ekvipage. Hun blev dog overhalet til slut og sluttede på en delt 4. plads.

 

- Jeg har redet alt, hvad jeg kunne i dag. Jeg har givet mit allerbedste og satset. Vi ligger enormt tæt her i toppen, og det handler virkelig om, at man skal kunne give sit allerbedste, og det prøvede jeg virkelig i dag. Desværre kommer der et par bittesmå skønhedsfejl, som lige skal bearbejdes inde i mit hoved. Det generelle billede er rigtig rigtig godt derinde, og jeg er nød til at prøve at satse. Nogle gange går det godt, og i dag gik en lille smule skævt, meget få steder. Men jeg prøvede, og overordnet gik det godt, sagde Annika.

 

Begge danske grad III-ryttere er blandt de samlet 7 bedste (team test og indv. test), der går videre til at ride kür-programmet fredag, hvor det sidste individuelle medaljesæt er på spil. Og med de to rytteres flotte præstationer i team test og indv. test, er der store chancer for endnu en indv. dansk medalje i grad III på fredag.

 

Onsdag rider grad IB-rytter Stinna Tange Kaastrup også om medaljer i indv. test, og torsdag er det grad II-rytter Caroline Cecilies Nielsens tur. Torsdag afgøres det ligeledes, om Danmark får medalje i holdkonkurrencen, hvor vi foreløbig ligger på en 5. plads efter team testen.

 

- De andre nationer er utrolig stærke, men vi ligger okay. Det er klart, at vi skal ud og kæmpe for medaljerne i holdkonkurrencen også, siger Susanne Sunesen.

 

Om paradressur og PL-konkurrencerne

Klassificering:

I paradressur er rytterne klassificeret i fem grader efter deres handicap. Grad IA er rytterne med sværeste handicap, mens grad IV er ryttere med mindste handicap. Sværhedsgraden af de forskellige programmer (team test, indv. test og kür) er forskellig fra grad til grad. Team test og indv. test er fastlagte programmer, mens rytterne selv sammensætter kür-programmet og vælger musik der passer til.

 

Holdkonkurrencen

Alle fire danske ekvipager deltager i holdkonkurrencen, som afgøres over to klasser – team test og indv. test. Alle holdryttere rider både team test og indv. test, og for hver test lægges de tre bedste resultater sammen til holdets resultat. Herefter lægges holdresultaterne fra de to test sammen til det resultat, der afgør holdkonkurrencen.

 

Individuelle medaljer:

Der er to sæt individuelle medaljer i hver grad på spil ved PL. Et sæt i indv. test og et sæt i kür-programmet. Alle ryttere rider indv. test, der også er en del af holdkonkurrencen, mens det kun er den bedste tredjedel (min. 7) fra hver grad (sammenlagt team test og indv. test), der får adgang til at ride om kür-medaljerne.  

 

Deltagere:

14 nationer deltager i holdkonkurrencen. Der er i alt 76 ekvipager til start, hvoraf 55 både deltager på hold og individuelt – de øvrige 21 rider kun med om individuelle medaljer. 

 

Resterende PL-program – paradressur (danske tider)

Onsdag den 14. september

Kl. 15.00: Indv. test (grad IV) – ingen DK deltagelse

Kl. 19.00: Indv. test (grad IB) – Stinna

Torsdag den 15. september

Kl. 14.00: Indv. test (grad II) – Caroline

Kl. 17.45: Indv. test (grad IA) – ingen DK deltagelse

Fredag den 16. september

Kl. 14.00: Kür (grad III) – Annika og Susanne

Kl. 15.10: Kür (grad IV) – ingen DK deltagelse

Kl. 18.00: Kür (grad IB) – evt. Stinna

Kl. 19:10: Kür (grad IA) – ingen DK deltagelse

Kl. 20.30: Kür (grad II) – evt. Caroline

 

FAKTA OM PARADRESSUR-RYTTERNE

 

Annika Lykke Dalskov Risum, paradressur (grad III)

Alder: 37 år

Handicap: Tetraplegi (lammelser pga. rygmarvsskade)

Klub: Dalumgård Rideklub

By: Otterup

Hest: Aros A Fenris

Beskæftigelse: Cicilingenør ved Nyborg Kommune

Deltaget ved PL i 2008 og 2012

To bronzemedaljer ved PL 2012, og en bronze- og en sølv-medalje ved PL 2008 (flere medaljer ved EM og VM)

 

Caroline Cecilie Nielsen, paradressur (grad II)

Alder: 26 år

Handicap: Halvsidig spastisk lammelse (Cerebral Parese)

Klub: Høsterkøb Rideklub

By: København Ø

Hest: Leon

Beskæftigelse: Kommunikations- og regnskabsassistent

Deltaget ved PL i 2008 og 2012

Bronze ved PL 2008 (flere medaljer ved EM og VM)

 

Stinna Tange Kaastrup, paradressur (grad IB)

Alder: 22 år

Handicap: Født uden ben

Klub: Middelfart Ridecenter

By: Odense

Hest: Smarties

Beskæftigelse: Læser engelsk på Syddansk Universitet

PL-debutant (flere medaljer ved EM og VM)

 

Susanne Jensby Sunesen (grad III)

Alder: 39 år

Handicap: Inkomplet paraplegiker (rygmarvsskadet)

Klub: Hundborg/Midtthy Rideklub

By: Thisted

Hest: Que Faire

Beskæftigelse: Driver eget hestestutteri

Deltaget ved PL i 2012 (4. plads)

Flere medaljer ved EM og VM

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram