PL_Hjemmeside_Ridning.jpg

VELKOMSTCEREMONI

05-09-2016

Rio tager flot imod danske para-atleter

Chef de mission Michael Møllgaard Nielsen skriver officielt Danmark ind i PL-byen.De danske PL-deltagere er kommet på plads i den paralympiske by, der generelt er velfungerende og i god stand. Mandag var der velkomstceremoni for de nordiske lande.

 

Stammedansere, brasiliansk funk og sambarytmer bød mandag officielt Danmark velkommen i den paralympiske by, hvor 4350 para-atleter er ved at komme på plads forud for legenes åbning onsdag den 7. september. Velkomstceremonien havde foruden Danmark deltagelse af Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne, der udvekslede ord og gaver med PL-byens borgmester, den brasilianske OL-helt Adria dos Santos.

 

Der er blevet taget godt imod det danske hold, der mærker stor lokal opbakning til de Paralympiske Lege.

 

- De frivillige og arrangørerne er utrolig dedikerede og sætter en stor ære i, at legene bliver storslåede, siger Danmarks chef de mission Michael Møllgaard Nielsen, der også glæder sig over, at billetsalget i Rio nu har rundet 1,7 millioner solgte billetter.

 

- Interessen er tiltagende, og arrangørerne forventer at åbningsceremonien kan være med til at booste den yderligere blandt Rios indbyggere, siger han.

 

De økonomiske udfordringer omkring de Paralympiske Lege, der i vid udstrækning resultatet af et stort overforbrug på OL, mærker det danske hold ikke meget til.

 

- Nedskæringerne betyder, at der er færre hænder, men til gengæld er der også færre problemer. Det er fordelen ved at ligge i baghjulet af OL, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Tirsdag er det danske hold inviteret til reception af den danske ambassadør i Brasilien, Kim Højlund Christensen, og onsdag er der åbningsceremoni på Maracanã i Rio.

 

 

Danmark til PL

De Paralympiske Lege i Rio afvikles fra 7. til 18. september. I alt er 21 danske atleter udtaget i idrætterne atletik, bordtennis, cykling, ridning, skydning og svømning.

De danske atleter kan ses her: http://2016.paralympic.dk/atleter

Det danske konkurrence program i Rio kan ses her: http://2016.paralympic.dk/program/

 

Forberedelserne og selve legene kan følges på

Parasport Danmark står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram