resultater

SVØMNING

10-05-2016

Sidste danske svømmere udtaget

Der er nu sat navn på de sidste to svømmere, der foruden Jonas Larsen (Valby) skal repræsentere Danmark i Rio. Amalie Vinther (Thisted) og Niels Korfitz Mortensen (Randers) er blevet udtaget i kølvandet på EM, hvor begge atleter svømmede sig til tre medaljer.

 

Niels Korfitz Mortensen og Amalie Vinther ved EM 2016.

 

På baggrund af et historisk flot EM har Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) udtaget svømmerne Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen til PL i Rio. Dermed er der sat navn på Danmarks tre kvotepladser i svømning, hvor Jonas Larsen blev udtaget i marts. Netop de tre atleter stod tilsammen bag alle otte danske medaljer ved sidste uges EM i parasvømning, og derfor er udtagelsen ifølge DHIF’s elitechef Michael Møllgaard Nielsen ’naturlig’.

- Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen fik ved EM demonstreret, at de sammen med Jonas Larsen er Danmarks stærkeste kort i jagten på topplaceringer i Rio. Dansk svømning har stolte traditioner ved PL, og jeg tror, at denne stærke trekløver bliver spændende at følge, siger Michael Møllgaard Nielsen.


Finalepladser i sigte

Glæden over at være udtaget er stor hos de to svømmere, der begge fik paralympisk debut i London for fire år siden.

- Det betyder alt for mig. Det er det største, og jeg glæder mig som en gal. EM er kun lige slut, men træningen er allerede i fuld gang frem mod PL, hvor min helt store drøm er at kæmpe med om medaljerne i 400 m fri, siger Amalie Vinther, der 2. maj blev europamester i disciplinen.

Niels Korfitz Mortensen opnåede sit bedste EM-resultat på 200 m medley, hvor det blev til sølv, og han forventer også at være med i finaleheatet i Rio.

- Jeg er super glad for at blive udtaget. Det er fire års hårdt arbejde, der er lykkedes. Nu kan jeg fokusere på mit helt store mål om en top fem placering på 200 m medley, siger han.


I London 2012 svømmede Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen sig videre til en enkelt finale hver, og landstræner Bjarne Kragh forventer, at det resultat bliver forbedret til september.


- De har helt sikkert potentialet til at svømme sig i flere finaler ved PL, og særligt Niels har forbedret sig rigtig meget. Det bliver svært for dem at vinde medaljer i Rio, men svømmerne vil komme bedste muligt forberedt og svømme deres chance, siger Bjarne Kragh.


De danske PL-svømmere rejser til Rio den 31. august og skal i ilden første gang den 8. september.

 

Fakta om Niels Korfitz Mortensen

Alder: 20 år

Handicap: Mangler højre underarm og tre fingre på venstre hånd

Klub: AGF Svømning

Medicinsk klasse: S8

 

Fakta om Amalie Vinther

Alder: 20 år

Handicap: Cerebral parese (CP), højre side

Klub: Thisted Svømmeklub

Medicinsk klasse: S8

 

Danmark til PL

Dansk Handicap Idræts-Forbund forventer at udtage i alt 15-20 atleter til de Paralympiske Lege i Rio, der afvikles fra 7. til 18. september. Med dagens udtagelse er der sat navn på de første otte.

Forberedelserne kan følges via Facebook (Danmark til PL) og Instagram (@danmarktilpl). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. kan se atleternes egne opslag.

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram