PL_Hjemmeside_Ridning.jpg

OVERBLIK

13-09-2016

Sjette konkurrencedag: Sølv-Susanne

Susanne Sunesen vinder sølv i mesterskabsklasse ved PL i Rio 2016 - foto Lars Møller.For tredje dag i træk tog en dansk atlet ædelt metal ved de Paralympiske Lege i Rio, da rytteren Susanne Sunesen vandt sølv i dressur. Det skete på en begivenhedsrig tirsdag, der blandt andet også bød på en tabt bronzekamp i bordtennis og en ny dansk rekord i svømning.

  
Med Susanne Jensby Sunesens sølvridt i dag har Danmark vundet tre medaljer ved de Paralympiske Lege i Rio.

 
Guld
Peter Rosenmeier, bordtennis
 
Sølv
Susanne Jensby Sunesen, dressur (mesterskabsklasse)
 
Bronze
Jonas Larsen, svømning (150 meter medley)
 
RIDNING
På Olympic Equestrian Centre i Rio skulle de to danske grad III-ryttere i dag konkurrere i mesterskabsklassen., Her leverede Thisted-rytteren Susanne Jensby Sunesen og Que Faire et rigtig flot ridt og endte med 72,171 %. Resultatet var også konkurrencens næstbedste, og dermed var den tredje danske medalje ved de Paralympiske Lege i Rio en realitet.
- Jeg er virkelig glad og lettet. Jeg fik det bare til at fungere inde på banen i dag, og at det så resulterer i en sølvmedalje, det er bare super dejligt. Og selvfølgelig skal jeg sove med medaljen - det skal man da, siger en glad medaljetager.
 
Anden danske grad III-ekvipage, den danske fanebærer og firedobbelte PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup) og Aros A Fenris, leverede også en flot præstation, og med 70,122 % lå hun længe til en bronzemedalje. Hun sluttede dog på en femteplads.
- Jeg har redet alt, hvad jeg kunne i dag. Vi ligger enormt tæt her i toppen, og man skal give sit allerbedste, og det prøvede jeg virkelig i dag. Overordnet gik det godt, men desværre kommer der et par bittesmå skønhedsfejl, som lige skal bearbejdes inde i mit hoved, siger den fynske rytter.
 
I dag red også den sidste danske ekvipage team test. Her blev Caroline Cecilie Nielsen (København) og Leon nummer 10 med 68,412 %. Resultatet betyder, at Danmark efter teamtesten ligger nummer fem i holdkonkurrencen med 211.970 point. I holdkonkurrencens tæller den samlede score for de tre bedste ryttere i teamtesten og mesterskabsklassen. Holdkonkurrencen bliver afgjort når alle ryttere har redet mesterskabsklasse torsdag.
- Vores ryttere har redet rigtig godt alle sammen. Caroline havde dog lidt småproblemer med Leon i dag, men hun kommer stærkt igen. Vi ligger i top fem i verden, og sådan skal det gerne forsætte. Tyskland og Holland har nogle rigtig gode ryttere med til Rio, men vi går efter det, og krydser fingre, siger landstræner David Amager.
 
BORDTENNIS
Bronzekampen var hurtigt overstået for Sophie Walløe, Søborg, der tabte i tre sæt til hjemmebanehelten Bruna Alexandre. Sætcifrene 11-2, 13-11 og 11-8 fortæller historien om et opgør, hvor den 16-årige dansker kom dårligt fra start. Selv om hun formåede at presse brasilianeren i andet og tredje sæt, var hun aldrig for alvor i nærheden af at få overtaget.
- Jeg er mega skuffet lige nu. Ikke over min turnering, som har været fantastisk, men over denne her slutning. Det var ikke min bedste kamp, og jeg ved, at jeg kan gøre det bedre, siger Sophie Walløe.
De Paralympiske Lege har samlet set været en fantastisk oplevelse for den unge dansker, der har taget hele Danmark med storm.
- Når jeg lige har sundet mig over denne her, skal jeg nok kunne glæde mig. Jeg har spillet mit livs bedste bordtennis, og jeg kan kun blive bedre, siger hun.
 
SVØMNING
I tiden 1.09,62 satte århusianske Niels Korfitz Mortensen ny dansk rekord i 100 m ryg, klasse S8. Niels havde kvalificeret sig til finalen i ottende bedste tid, 1.10,41, men selv om han forbedrede sin tid med et lille sekund i finalen, blev slutplaceringen den samme.
- Jeg er superglad lige nu. Jeg havde en lidt skidt start på stævnet, med tider lidt over PR, men det er dejligt at komme ud med PR nu, og også sætte dansk rekord.
I både start og vendinger svømmede Niels Korfitz Mortensen næsten 15 meter under vandet, hvad der var omkring tre gange som langt som konkurrenterne. Det havde sine gode grunde.  
- Det er undervandsarbejde. I og med at jeg har begge ben og nogle af de andre ikke har nogen, så må jeg udnytte min force og det er simpelthen at svømme under vandet.
 
Lasse W. Andersen kvalificerede sig ikke til finalen i 100 m fri (klasse S10). Lasse svømmede sit indledende heat i tiden 58,78, og blev nummer 7. Konkurrencen var Holbæk-svømmerens sidste ved legene i Rio. Han blev efterudtaget, da Rusland blev udelukket fra PL, og har kun haft få ugers forberedelse. 
- Oplevelsen har været super fed. Jeg sigter altid efter at forbedre min personlige bedste, men jeg er super stolt over det min træner og jeg har nået i de tre-fire uger hvor vi har vidst, at jeg skulle af sted.
 
ATLETIK
Danmarks eneste PL-deltager med et udviklingshandicap, Mohamed Hersi, endte på en 9. og sidsteplads i 1500 m (klasse T20). Frederiksberg-løberen løb et fint og veldisponeret løb i tiden 4.11,41 tæt på sit personlige bedste og var centimeter fra at indhente Venezuelas Luis Arturo Paiva i spurten om 8. pladsen.
- Det var bare helt fantastisk at løbe her. Jeg gav mig fuldt ud i dag. Jeg tænkte på mine forældre, mine venner og på mit store idol Steven Gerrard, og så blev jeg ved og ved med at kæmpe. Jeg er totalt smadret nu, siger Mohamed Hersi, der løb i 35 graders varme på et kogende Estadio Olimpico.
 
SKYDNING
Johnny Andersen, Hårlev, skød i dag 627,4 point i 10 m luftriffel liggende. Det rakte til en 28. plads i et felt på 34 skytter. Johnny lagde ellers flot ud, og lå efter første af de seks serier a 10 skud på en 11. plads, men i anden serie gik det galt.
- Det skulle have været bedre. Det havde vi håbet og forventet. Jeg starter fint, men så knækker den i anden serie, og det bliver arbejdsskydning, hvor jeg koncentrerer mig for meget om hver enkelt skud, i stedet for bare at lade det glide, siger en skuffet Johnny Andersen.   
 

 

Program for onsdag den 14. september - danske tider

 

I morgen er der danskere i aktion i hele fem idrætter. Det er blandt andet første konkurrencedag for de to håndcykelryttere Kim Klüver Christiansen og Michael Jørgensen, der skal køre enkeltstart. Og så bliver det spændende, om rytteren Stinna Tange Kastrup kan forbedre sin fjerdeplads fra teamtesten, når hun skal ride om medaljer i mesterskabsklassen. Der er også dansk deltagelse i atletik, bordtennis og svømning.
 
ATLETIK
Daniel Wagner, Vejle - 100 m Indledende heat kl. 17.44
 
BORDTENNIS
Peter Rosenmeier, Aalborg, og Michal Spicker Jensen, Skovlunde - Holdturnering, kvartfinale mod Tyskland kl. 15.00
 
CYKLING
Michael Jørgensen, Grindsted - enkeltstart kl. 14.31
Kim Klüver Christiansen, Løsning - enkeltstart kl. 14.36
 
RIDNING
Stinna Tange Kaastrup, Odense - Mesterskabsklasse kl. 20.46
 
SVØMNING
Jonas Larsen, Valby - 50 m bryst Indledende kl. 15.32 - finale kl. 00.17
 

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram