vinderen.jpg

SVØMNING

25-04-2016

Svømmer Jonas Larsen klar til Rio

Jonas Larsen ved PL 2012

23-årige Jonas Larsen, Ishøj Svømmeklub, går efter at vinde en medalje, når han til september skal repræsentere Danmark ved PL i Rio. Svømmeren, der tidligere har hentet metal ved både EM og VM, er den fjerde danske para-atlet, der er udtaget.

 

Efter en frustrerende sæson, der blev spoleret af kyssesyge, er Jonas Larsen tilbage på toppen. Ved årets første internationale stævne smadrede parasvømmeren sin egen danske rekord i favoritdisciplinen 150 m medley og beviste, at han er klar til at levere i 2016.

 

På baggrund af den imponerende sæsonåbning har Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) udtaget Jonas Larsen til de Paralympiske Lege, der afholdes i Rio fra 7. til 18. september. Det er anden gang, han skal repræsentere Danmark ved PL. I 2012 var han med i London-legene for at hente erfaring, men denne gang er ambitionen at tage en medalje.

 

- Jeg er lige nu nummer tre på verdensranglisten, og derfor er det også realistisk at gå efter en medalje. Jeg har store forventninger til mig selv, og selv om det vil kræve hårdt, hårdt arbejde det næste halve år, tror jeg virkelig på det, siger Jonas Larsen, der er født med en misdannelse af lårbensknoglen (PFFD).

 

Se flere reaktioner fra Jonas i On-sports indslag her:

 

 

 

 

 

 

Store forventninger

Chefen for den danske PL-trup, Michael Møllgaard Nielsen, vurderer også, at Jonas Larsen har gode muligheder for at hente Danmarks første PL-medalje i svømning siden 2008.

 

 - Jonas har været igennem en utrolig udvikling, siden han debuterede ved de Paralympiske Lege for fire år siden, og både fysisk og mentalt er han en imponerende atlet. Han har kæmpet sig igennem en lang og hård periode med sygdom, og er kommet ud på den anden side bedre end nogensinde. Det vidner om høj klasse, og jeg glæder mig enormt meget til at følge ham tæt i Rio, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i DHIF.

  

 For Jonas Larsen er den tidlige udtagelse til PL et skulderklap, der giver yderligere motivation til den daglige træning i Ishøj.

   

- Det er superfedt at få det at vide nu. Det gør, at jeg allerede nu kan rette fokus på PL, hvor jeg vil være bedre end nogensinde, siger parasvømmeren.

 

 

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram