PL_Hjemmeside_Cykling

OVERBLIK

14-09-2016

Syvende konkurrencedag: dressur-bronze og fornem fjerdeplads i cykling

For anden dag i træk vinder Danmark medalje i dressurridning ved de Paralympiske Lege i Rio, da Stinna Tange Kaastrup tog bronze I grad IB. I cykling overraskede Kim Klüver Christiansen med en fornem fjerdeplads i en særdeles velkørt enkeltstart. Også flotte danske præstationer i atletik og svømning. Stinna Tange Kaastrup vinder bronze i mesterskabsklassen - foto Lars Møller.


En dansk rekord i svømning, en finalekvalifikation i 100 meter, en flot men også lidt bitter fjerdeplads i enkeltstart, og, som kronen på værket, en bronzemedalje til dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup. Det har været en begivenhedsrig dag i Rio set med danske øjne. Her følger et overblik.  
 
Med bronzemedaljen til Stinna Tange Kaastrup i dag har Danmark vundet fire medaljer ved de Paralympiske Lege i Rio.
 
Guld
Peter Rosenmeier, bordtennis
 
Sølv
Susanne Jensby Sunesen, dressur (mesterskabsklasse)
 
Bronze
Jonas Larsen, svømning (150 meter medley)
Stinna Tange Kaastrup, dressur (mesterskabsklasse)
 
RIDNING
I den individuelle mesterskabsklasse i grad 1B leverede 22-årige Stinna Tange Kaastrup (Odense) og Smarties en overbevisende præstation, der sikrede dem en bronzemedalje. Som sidste ekvipage i konkurrencen skulle parret have over 71,103 % (hollandske Nicole Den Dulk), hvis en medalje skulle indløses. PL-debutanten, der er født uden ben, og hendes hest lod sig ikke kyse, og med 73,966 % kom bronzen i hus.
- Det føles helt surrealistisk. Jeg er meget overvældet og meget stolt af min hest i dag. Jeg synes virkelig, den var med på opgaven. Vi havde det sjovt derinde, og jeg koncentrerede mig ikke så meget om at ride point hjem. Vi havde bare travlt med at gøre vores bedste. Det betalte sig i sidste ende, så jeg er meget meget glad, sagde en rørt Stinna efterfølgende.
 
Det er anden dag i træk at Danmark vinder en ride-medalje i mesterskabsklassen ved PL i Rio. I går vandt Susanne Sunesen sølv i grad III. 
 
CYKLING
De to danske håndcykelryttere skulle i dag køre 20 km enkeltstart (klasse H4) langs Rio de Janieros kyst.
Her endte Kim Klüver Christiansen, Løsning, bedst som nummer fire i tiden 28.55.71 min, kun 13 sekunder fra tredjepladsen. En flot præstation af østjyden, der først blev udtaget efter Ruslands doping-udelukkelse fra PL. Kim kørte en stærk enkeltstart og lå længe til en medalje, men da polske Rafal Wilk kørte over målstregen som sidste mand i vindertiden 27.39.31 blev østjyden skubbet ned fra podiet.
- Jeg er 13 sekunder efter bronzemedaljen, det er fandeme bittert. Men jeg er godt tilfreds med mit løb. Jeg er i topform og kunne ikke have gjort det bedre. Til at starte med har vi lidt medvind, så der gik det sindssygt godt med 50 km i timen ud til vendepunktet. Der kom der andre boller på suppen i modvinden, jeg var nede at køre, 35, 36, 37 kilometer i timen. Jeg var tæt på at dø da jeg kom over stregen, men sådan skal det også være.Kim Klüver Christiansen på enkeltstarten - foto Lars Møller.
 
Michael Jørgensen, Grindsted, endte som nummer ni af de 12 startende, i tiden 30.12.53.
- Jeg er ikke helt tilfreds. Armene var der ikke i dag og varmen var lidt hård ved mig. Jeg havde håbet på at ligge omkring nummer syv, det havde været realistisk.
 
I morgen skal de to danskere igen skubbe i pedalerne når der køres 60 km landevejsløb.
- Det bliver spændende om det bliver et taktisk løb, eller om der bliver givet gas fra starten. Jeg har det godt med at køre på en flad rute og formen er der helt sikkert, siger en optimistisk Kim Klüver Christiansen.
 
ATLETIK
På 100 meter (klasse T42) kvalificerede vejlenseren Daniel Wagner sig til morgendagens finale med et indledende løb i tiden 12.47 sek. Det var femte bedste samlede tid i de indledende heats.
- Jeg har en rigtig god fornemmelse, og har mere at skyde med til i morgen. I dag er ikke min hurtigste tid, men bestemt heller ikke den langsomste. Jeg skred lidt ud i starten, men mine sidste 50 meter var gode. Så nu skal jeg bare have styr på starten. Hvis alt kommer til at spille, så regner jeg med at løbe endnu hurtigere i morgen.
 
SVØMNING
Eneste danske svømmer i det paralympiske bassin var Jonas Larsen, Valby. I det indledende heat i 50 meter bryst (klasse SB3) svømmede han 0.54.77, og forbedrede dermed sin egen danske rekord med 0,4 sekunder. Det rakte dog kun til en sjetteplads i heatet, og Jonas gik ikke videre til finalen.
 
BORDTENNIS
Danmarks deltagelse i holdturneringen i bordtennis varede 49 minutter. Tyske Thomas Rau og Jochen Wollmert sendte Peter Rosenmeier, Aalbog, og Michal Spicker Jensen, Skovlunde, ud med et klart 0-2 nederlag i kampe efter doublen og Rosenmeiers single.
- De var bare bedre end os. Vi fik aldrig styr på dem i doublen. Singlen er jeg egentlig tilfreds nok med, da jeg får lært hans spil at kende, men så laver jeg et par dumme fejl i slutningen af fjerde sæt, der koster kampen, siger Peter Rosenmeier.
Rosenmeier og Spicker Jensen er europamestre for hold i klasse 6, men ved PL møder danskerne spillere fra klasse 7 og 8. Det betyder, at modstanderne har en fysisk fordel i forhold til danskerne.
- De var mere bevægelige end os og offensivt meget stærke. De gjorde det svært for os i dag, siger Peter Rosenmeier.
Med nederlaget er der ikke mere dansk bordtennis tilbage at spille ved de Paralympiske Lege.
 

 

Program for torsdag den 15. september

Der er atletik, cykling og ridning på programmet i morgen, og i alle tre idrætter er der mulighed for danske topplaceringer, hvis atleterne præsterer deres allerbedste.
 
ATLETIK
Daniel Wagner, Vejle - 100 m finale kl. 23.17
 
CYKLING
Kim Klüver Christiansen, Løsning - landevejsløb kl. 19.15
Michael Jørgensen, Grindsted - landevejsløb kl. 19.15
 
RIDNING
Caroline Cecilie Nielsen, København - mesterskabsklasse kl. 15.38
 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram