resultater

AFSLUTNING

19-09-2016

Vådt og festligt punktum for de Paralympiske Lege i Rio

For første gang i en uge var det ikke champagnedråber, der regnede ned over de danske atleter i Rio. Himlen åbnede sig nemlig over Maracanã, hvor PL-deltagere fra 160 lande lod sig hylde en sidste gang af det storslåede brasilianske publikum.

 

Afslutningsceremoni

Der var døve trommeslagere, dansere i kørestol og en guitarist uden arme, da Rio søndag aften tog afsked med de paralympiske atleter. Afslutningsceremonien var et farverigt karneval, domineret af frevo, pop, bossa nova og samba, mens IPC-præsident Sir Philip Craven uddelte roser til de brasilianske arrangører og tilskuere.
 
Undervejs i festlighederne blev deltagerne, der var placeret på stolerækker midt på Maracanãs legendariske græstæppe, med jævne mellemrum ramt af regnbyer. Og da et massivt fyrværkeri lukkede og slukkede for ceremonien omkring kl. 23 lokal tid, brød uvejret for alvor løs.
 
Solen har ellers skinnet over PL i Rio. Mens optakten var præget af arrangørernes økonomiske udfordringer, haltende billetsalg og udelukkelsen af Rusland, endte legene som en stor succes. Mere end to millioner billetter blev solgt, hvilket det er det næsthøjeste antal i historien. Over 200 verdensrekorder blev slået i løbet af de 11 dages konkurrencer, og mediedækningen nåede på verdensplan et større publikum end nogensinde før.
 
Danmarks chef de mission Michael Møllgaard Nielsen vil især huske Rio-legene for stemningen på de paralympiske arenaer.
- Det brasilianske publikum forstår virkelig at skabe en fest på stadion, og de har været en stor oplevelse i sig selv. Samtidig fortjener arrangørerne stor ros for håndteringen af de økonomiske udfordringer og for det logistiske setup omkring konkurrencerne, siger han.
 

Lander tirsdag
Mandag sætter de danske atleter kursen mod Danmark, hvor de lander tirsdag aften. De danske dressurryttere ankommer til Billund kl. 23.05 med Lufthansa (LH842), mens de øvrige atleter kommer til Kastrup kl. 21.35 med Tap Portugal (TP752).

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram