PL_Hjemmeside_Atletik.jpg

ATLETIK

15-06-2016

Verdensrekord og EM-guld til Daniel Wagner i længdespring

Den danske længdespringer Daniel Wagner Jørgensen levede op til favoritværdigheden ved EM i para-atletik med endnu en forbedring af hans egen verdens rekord og hentede dermed den første danske guldmedalje i Grosseto. Daniel Wagner vandt med et spring på 6,70 meter.

 

Som ventet var Daniel Wagner tirsdag aften suveræn, da vejlenserens favoritdisciplin længdespring var på programmet ved EM i para-atletik. Nærmeste konkurrent i klasse T42, tyske Heinrich Popow, blev på trods af personligt bedste resultat sat til vægs med hele 27 cm. Det er første gang, at danskeren kan kalde sig europamester.

 

- Jeg havde glædet mig til at komme tilbage til dette stadion i Grosseto, sidst jeg var her satte jeg verdensrekord. Hvilket jeg gjorde igen i dag. Men det jeg er mest stolt af, er at jeg for første gang i karrieren er blevet europamester. Jeg vil gerne takke min træner, det danske landshold og Dan Boyter fra Pressalit for opbakningen under konkurrencen, siger Daniel Wagner, der onsdag har endnu en medaljechance, når han stiller op i 200 m finalen.


Daniel Wagner forbedrede sin egen verdensrekord med 3 cm, og resultatet er et godt udgangspunkt for sommerens afsluttende forberedelser til de Paralympiske Lege i Rio. Det vurderer elitekonsulent Gregers Lehrmann Bruun fra DHIF.


- Daniel er stadig i opbygningsfasen frem mod sæsonen store mål PL i Rio. Fokus har primært været på at mestre teknikken med hans nye protese, som han først fik efter sidste sæson. Endnu en verdensrekord her små 3 måneder før PL løber af stablen kan kun give grund til store forventninger. jeg glæder mig virkelig til at se Daniel i Rio, siger Gregers Lehrmann Bruun.

 
Tirsdag var Danmarks også repræsenteret i diskosfinalen ved Frida Jersø (klasse F55), og den 18-årige københavner sluttede som nr. 4 med en ny personlig rekord på 16,94 meter, en forbedring på hele 87 cm.

 

Læs mere på mesterskabets officielle hjemmeside: https://www.paralympic.org/grosseto-2016

 


 

 

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram