PL_Hjemmeside_Atletik.jpg

ATLETIK

05-07-2016

Yderligere to danske atletikudøvere udtaget til de Paralympiske Lege i Rio

Det bliver to debutanter, diskoskaster Kristel Høj Walther (Lystrup) og mellemdistanceløber Christoffer Vienberg (Allerød), der sammen med Daniel Wagner Jørgensen repræsentere Danmark i atletik ved de Paralympiske Lege i Rio til september.

 

 

De sidste kvotepladser til atletikkonkurrencerne ved de Paralympiske Lege i Rio er nu fordelt, og Danmark kan føje yderligere to atleter til den danske atletiktrup, der i forvejen talte længdespringer og sprinter Daniel Wagner Jørgensen.

 

I den danske lejr havde man håbet på lidt flere kvotepladser, men konkurrencen er hårdere end nogensinde, vurderer elitechef og chef de mission for den danske PL-trup, Michael Møllgaard Nielsen:

– Kvalifikationen i atletik er blevet et meget snævert nåleøje, hvor kun de bedste af de bedste kommer med, og det var et svært valg at træffe i forhold til de to kvotepladser, som vi har fået, da vi har flere dygtige atleter med stort internationalt potentiale.

 

Loddet faldt til fordel for løberen Christoffer Vienberg og diskoskasteren Kristel H. Walther, mens diskoskaster Ronni Jensen må påtage sig rollen som førstereserve på trods af en placering som nummer 6 på verdensranglisten og en sølvmedalje ved det netop overstående EM i Italien.

 

Både Kristel H. Walther og Christoffer Vienberg, der begge er debutanter ved PL, var begge tydeligt glade, da de fik den store nyhed:

– Jeg glæder mig helt vildt, og det er ikke rigtig gået op for mig, hvad det er, jeg skal med til. Det er så tæt på, men alligevel så langt væk. Jeg har selvfølgelig sat mig nogle mål, men dem holder jeg for mig selv indtil videre. Juli bliver træningsmæssigt den hårdeste måned nogensinde med rigtig mange kast og fokus på teknisk udvikling, og det hele handler selvfølgelig om at ramme topformen til september, siger Kristel H. Walther.

 

 

Christoffer Vienberg supplerer:

– Det er uvirkeligt og svært at beskrive følelsesmæssigt. Det er en super mulighed for mig. Jeg er vildt glad og glæder mig ekstremt meget. Sportsligt er målsætningen at sætte ny personlig rekord, og så må vi se, hvor langt det rækker i finalen. Derudover glæder jeg mig til at opleve hele stemningen og atmosfæren omkring en så stor begivenhed som PL.

 

 

FAKTA OM DE UDTAGNE

 

 

Kristel Høj Walther

Alder: 28 år

Handicap: Underbensamputeret efter en godartet svulst i hælen

Disciplin: Diskoskast Klub: Aarhus 1900

By: Lystrup (tidl. Odense)

 

Christoffer Vienberg

Alder: 21 år

Handicap: Cerebral Parese

Disciplin: 800 m og 1500 m løb

Klub: Blovstrød Løverne

By: Allerød

 

 

 

Danmark til PL

De Paralympiske Lege i Rio afvikles fra 7. til 18. september. Med de seneste udtagelser er 15 danske atleter udtaget i idrætterne atletik (Daniel Wagner Jørgensen, Kristel Høj Walther og Christoffer Vienberg), bordtennis (Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe), ridning (Susanne Sunesen, Annika Lykke Dalskov Risum, Caroline Cecilie Nielsen, Line Kongensgaard og Stinna Tange Kaastrup), skydning (Johnny Andersen) og svømning (Jonas Larsen, Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen).

Læs mere om de udtagne atleter på http://2016.paralympic.dk/atleter

 

Forberedelserne kan følges på

Dansk Handicap Idræts-Forbund står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.

 

Hovedsponsorer
sponsor-jysk.jpg sponsor-pressalit.jpg
Paralympisk tøjpartner
Bestseller - Vera Moda og Jack N Jones

Facebook

Instagram

@stinnatange sammen med en glad og stolt familie🇩🇰👏🏼 Vi forstår dem godt☺️ #AllForStinna #AllForRio

A photo posted by Danmark til PL (@danmarktilpl) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paralympisk magasin

 

Dansk konkurrenceprogram